Hamas liderinden İsrail'e tepki

GAZZE (İHA) - Hamas örgütü lideri Şeyh Ahmed Yasin'in, Filistin topraklarında İsrail tarafından yapılan operasyonlara büyük tepki gösterirken "İsrail'in 2025 yılından sonra varlığını sürdüremeyeceği konusunda yemin ettiği" bildirildi.

Hamas örgütü, Gazze'nin kuzeyindeki Han Yunus kentinde bugün 15. yıldönümü kutlamaları sırasında açıklamalarda bulunan Yasin, İsrail'in bu yüzyıl içindeki ilk çeyrek dilimde yok alacağını ve kendisinin de bu durumu sabırla bekleyeceğini açıkladı.

İlk Filistin intifadasının başında, 14 Aralık 1987'de kurulan Hamas'ın manevi lideri ve kurucusu Şeyh Ahmed Yasin, Gazze'de yaşıyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzedin El Kassam Tugayları, 26 ay önce başlayan ikinci intifadan bu yana İsrail'deki birçok intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendi. 11 Eylül terör saldırılarının ardından ABD ve Avrupa Birliği, Hamas'ı terör grupları listesine ekledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, eylemlerini durdurmayı düşünmediklerini yineleyen Yasin, ancak İsrail'in 1967 sınırlarına dönmesi ve işgal altındaki topraklardaki Yahudi yerleşim birimlerinin kaldırılması durumunda ateşkes yapabileceklerini ifade etmişti.
Filistinli sivillerin can güvenliğinin önemine dikkat çeken Şeyh Ahmed Yasin, İsrail'de hiç kimsenin sivil olmadığını, tüm İsraillilerin "işgalci ve asker" olduğunu öne sürdü.

Anahtar Kelimeler: