Hamas lideri:"sonunda İsrail'i yeneceğiz"

GAZZE (İHA) - Hamas lideri Mahmud El Zahar, zafer kazanacaklarını ve, "Sonunda İsrail'i yeneceklerini" söyledi.

Gazze Şeridi'nde gizli bir yerde bulunan ve İsrail saldırıları başladıktan 10 gün sonra ilk kez konuşan El Zahar, "(İsrail'e karşı) Zafer yakındır. İnşaallah zafer geliyor. Direnişin roketleri İsrail askeri teorisini mağlup etti" dedi.

Hamas'ın El Aksa televizyonuna konuşan Hamas lideri, İsrail'in saldırılara ve ablukaya şartsız olarak son vermesini ve Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki tüm sınır geçiş noktalarının açılmasını istedi. El Zahar, "Sonunda direniş kazanacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hamas lideri, İsrail saldırılarına karşı Avrupa Birliği'nin (AB) tutumuyla ABD'nin İsrail'e destek vermesini kınadı. El Zahar, Birleşmiş Milletler'in (BM) tutumunun da yanlış olduğunu ifade etti. Hamas yetkilisi, tüm dünyadaki Arap ve Müslümanları İsrail'i protesto etmeye çağırdı. El Zahar, "Çocuklarımızı öldürerek bizim de onların çocuklarını öldürmemizi meşru kıldılar, hastanelerimizi bombalayarak bizim de onların hastanelerini bombalamamızı meşru kıldılar, camilerimizi yıkarak bizim de onların
havralarını yıkmamızı meşru kıldılar" şeklinde konuştu.