''Hamas verdiği sözleri tutsun''

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, Filistin'deki seçimleri kazanan Hamas'ın silahsızlanması, İsrail'i tanıması ve seçimlerde Filistin halkına verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

Bush, Washington'da yaptığı konuşmada, uluslararası maddi yardım olmadan Hamas'ın sözlerini tutmasının çok zor olduğunu ifade ederek, "İntihar saldırısı düzenleyerek şehit olmak, belediye başkanı ya da bakan olmaktan daha kolay" dedi.

Bush, "Demokrasilerde, seçilmiş yetkililer, insanların hayatında gerçek değişiklikler yapabilmeli. Yoksa seçmenler bir sonraki seçimde onları reddeder" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bunun Hamas yetkililerinin öğrenmesi gereken bir ders olduğunu ifade eden Bush, Hamas'ın seçim kampanyasında yolsuzlukla mücadele edeceğini ve sosyal hizmetleri geliştireceğini dile getirdiğini hatırlattı.

Bush, "Hamas liderlerinin tercih yapması lazım. Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmak istiyorlarsa İsrail'i tanımalılar, silahsızlanmalılar ve terörü reddetmeliler. Hamas'ın demokratik yollarla seçilmiş liderlerinin bir ayağı demokraside, bir ayağı terörde olamaz. Dünya, Hamas'ın tercihini nasıl kullanacağını bekliyor."