Hameney: Batının tehditlerinden korkmuyoruz

Tahran - AA- İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batılı ülkelerin tehditlerinden korkmadıklarını, tehdit ve yaptırımlara sonuna kadar direneceklerini söyledi.

İran'ın tarihi şehirlerinden Şiraz'ta halka hitap eden Ayetullah Hamaney, İran halkının 1979'da sokaklara dökülerek Şah rejimini değiştirdiğini, bu yüzden İslam devriminin İran tarihinde "benzersiz bir olay" olduğunu kaydetti.

"Her devrimin bir bedeli vardır" diyen Hamaney, sözlerini şöyle sürdürdü:"İran halkı da İslam devriminin bedelini 30 yıldır ödüyor. Batılı ülkeler bize yıllarca yaptırım uyguladı, devrimden beri bu tehdit ve yaptırımlar devam ediyor. Ancak yaptırımlar bizi durdurmadı, aksine ilerlememizi sağladı. Bu yüzden İran halkını tehdit ve ekonomik yaptırımlarla korkutamazsınız. Biz Batının tehditlerinden korkmuyoruz. İran halkı, Allah'ın lütfuyla düşmanların tehditleri ve ekonomik yaptırımlarına öyle bir direniş gösterecek ki, bütün bunlar fırsatlara dönüşecek. Düşmanların tehditleri sürecek, ama biz bunlar karşısında kesinlikle geri adım atmayacağız. Bütün tehdit ve yaptırımlara karşı direneceğiz. Bu tehdit ve yaptırımları, ilerlemenin devamı için fırsatlara dönüştüreceğiz."

Reklam
Reklam

Ayetullah Hamaney, her milletin hedeflerine ulaşmak için bedel ödemesi gerektiğini de belirtti.

BM Güvenlik Konseyi, hassas nükleer faaliyetlerini durdurmadığı için İran'a karşı üç yaptırım kararı almıştı. Konseyin kararlarını dikkate almayan Tahran yönetimi, barışçıl amaçlı olduğunu belirttiği nükleer faaliyetleri sürdüreceğini açıklamıştı. İran'ın dini lideri vasfıyla ruhani önder olmanın yanı sıra idari hiyerarşinin de en üst noktasında bulunan Ayetullah Hamaney, ülkede bütün konularda son sözü söylüyor.