Hamid Fendoğlu için mevlit okutulacak

Malatya belediye başkanlığı görevini yürütürken bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen 'Hamido'...

Malatya belediye başkanlığı görevini yürütürken bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen 'Hamido' lakaplı Hamid Fendoğlu ölümünün 34. yıldönümünde ailesi tarafından okutulacak Mevlid-i Şerif ile anılacak.

Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekili ve dönemin bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu, kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine; gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Fendoğlu’nun hayatını kaybetmesiyle birlikte ortaya çıkan mezhep tartışmaları nedeniyle kentte 3 kişi hayatını kaybederken, 12 Eylül 1980 askeri darbesine zemin hazırlayan bir dizi olay yaşanmıştı. Fendoğlu ailesi her yıl, Hamido lakaplı aile büyüklerini anmak için Mevlid-i Şerif okutuyor. Bu yıl da Yeni Camii’nde ve Bulgurlu köyünde Fendoğlu için Mevlid-i Şerif okutularak dualar edilecek.

Reklam
Reklam

Öte yandan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, 34 yıl önce menfur bir saldırı sonucu vefat eden Fendoğlu'nun kentin yetiştirdiği önemli bir siyaset adamı olduğunu belirtti.

Hamit Fendoğlu’nun düzenlenen saldırıyla şehit edildiğini hatırlatan Çakır, şunları kaydetti: “Her zaman önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştirmiş, insanları daima yiğit ve mert olarak anılmıştır. Gönderilen paketli bombayla, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen belediye eski başkanlarımızdan ve milletvekillerimizden Hamit Fendoğlu da Malatyamızın yetiştirdiği yiğit evlatlarından birisidir. Hamit Fendoğlu ile birlikte vefat eden gelini ve torunlarını rahmetle anıyor, ailesine bir kere daha başsağlığı diliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz