Hamile Kadın, Snow Trac Ambulansla Hastaneye Yetiştirildi

Erzurum'da sancıları artan hamile kadın, köy yolunun kar ve tipi nedeniyle kapanması üzerine paletli Snow...

Erzurum'da sancıları artan hamile kadın, köy yolunun kar ve tipi nedeniyle kapanması üzerine paletli Snow Trac ambulansla mahsur kaldığı köyden kurtarıldı. Kadının, bebeğini kaybettiği anlaşıldı.

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Tebsicik köyünde yaşayan 4 çocuk annesi hamile Emine Kılıç'ın sancıları arttı. Ancak il merkezine 70 kilometre, ana yola 20 kilometre uzaklıktaki köy yolu bir gün önce başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kılıç'ın yakınları telefonla 179 İl Kriz Merkezi'ni arayarak helikopter ambulans istedi. Ancak kar ve tipi nedeniyle helikopter ambulans pistten kalkış yapamadı. Bunun üzerine Kılıç'ın köyüne paletli Snow Trac ambulans ile doktor ve yardımcı sağlık görevlisi gönderildi. Bir çekiciye yüklenen Snow Trac tipi nedeniyle araç trafiğine kapalı olan Yaylasu Geçidi'ne kadar geldi. Burada çekiciden indirilen karüstü aracı, tipide Tebsicik köyüne ulaştı. Karüstü aracı ve yardımcı operatörü zaman zaman tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfırda düştüğü ve kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı köye bir saatte ulaşabildi. Köyde refakatçi bir yakını ve kayın biraderiyle Snow Trac'a bindirilen Emine Kılıç, ana yola kadar taşındı. Yaylasu Geçidi'nin kapalı olması nedeniyle Kılıç ve refakatçilerini taşıyan Snow Trac tekrar çekiciye yüklendi. Yaklaşık 3 kilometre kadar kamyon üzerindeki Snow Trac'la aşağıya götürülen Kılıç burada hazır bekletilen kara ambulansa sevk edildi. Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk edilen Kılıç'ın düşük yaptığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Eşiyle birlikte yengesi Emine Kılıç'a yol boyunca refakatçilik yapan Cengiz Kılıç, tipi ve kar nedeniyle doğum yapmak üzere olan yengesi Emine Kılıç'ın köyde mahsur kaldığını söyledi. Kriz Merkezi'ni arayıp helikopter istediklerini belirten Kılıç, elverişsiz hava şartları nedeniyle köye Snow Trac ambulansın gönderildiğini belirterek, "Helikopter istedik, tipi ve kar nedeniyle gönderilmedi. Kar üstü ambulans dedikleri Snow Trac gönderildi. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: