Hamile kadına dayak!

Haiti’de görevli bir polisin, aralarında hamile olduğu gözlenen bir kadının da bulunduğu bir grup Haitili’ye sert davranışı kameralara yansıdı.

Yoksulluk, yolsuzluk ve iç savaş açmazında yaşama savaşı verirken, 12 Ocak'ta yaşanan şiddetli depremle bir kez daha sarsılan Haiti'ye ulaşan yardım malzemelerinin dağıtımında yaşanan kaos ülkedeki yağmalama olaylarını tırmandırmaya devam ediyor.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Hamile-kadina-dayak/446716/)
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/7-lik-deprem-haiti-yi-yikti-felaket-bu-fotografta-gizli/5101/127163/sayfa/1/)
Haiti’de görevli bir polisin, aralarında hamile olduğu gözlenen bir kadının da bulunduğu bir grup Haitili’ye sert davranışı kameralara yansıdı.
Zaman zaman insanların linç edildiği haberlerinin geldiği Haiti'de, insanların yolunu açlık, susuzluk, linç, salgın hastalık ve yağmalama olayları bekliyor. Ülkede, yalnızca doğal değil, her anlamda bir felaket yaşanıyor. Halkın büyük bölümü gıda ve içecek su bulmakta sıkıntı çekiyor. Dünyanın dört bir köşesinden gelen yardımların halka ulaştırılmasında da alt yapının çökmesi, düzensizlik ve başıbozukluk gibi nedenlerle sıkıntı yaşanıyor. Ülkede yaşanan gerginliğin dozu giderek artıyor, insanların göçük altında yatıyor olmasından umudu kesen Haitililer şimdi, açlık,susuzluk, elektriksizlik, yokluk ve yoksulluk duvarları arasında savrulup duruyor. Başkent Port-au Prince'de yağmalama olaylarının sayısı artarken, insanlar ellerinde kalan varlıklarını da yağmacılara karşı kendi olanaklarıyla korumaya çalışıyor. Yıkılan cezaevinden kaçan 4 bin 500 mahkum da şiddet ve yağma riskinin artmasına sebep oluyor. İnsanlar, yatarken yere sermek, üstlerine giymek, yemek, içmek için ne bulurlarsa, kendi malları gibiymişcesine ve zorla sahiplenmeye çalışıyor. Yağmacılara karşı önlem almakta polis yetersiz kalıyor, çoluk, çocuk, kadın, erkek, herkes gündelik yaşamlarını sürdürmelerine yarayabilecek herşeyi yağma etmeye çalışıyor.
Batı Yarımküre’nin en yoksul ülkesi Haiti nüfusunun yarısından fazlası günlük 1 dolarlık mutlak yoksulluk sınırının altında, yüzde 78’i ise günlük 2 dolar sınırının altında yaşıyor, yaşamaya çalışıyor.