Hamile kadını 'su' bahanesiyle rehin alıp soydular

Samsun'da 7.5 aylık hamile kadının evine giren hırsızlar, su içme bahanesiyle öldürme tehdidiyle boğazına sarılarak altınlarını çaldılar.

Edinilen bilgiye göre, Hastanebaşı Mahallesi Madalyon Sokak üzerinde 1. katta oturan 7.5 aylık hamile Hüsniye Kavak (29), belli bir süre kapının önünde oturduktan sonra evin içerisine girdi. Kapıyı arkasından iten Kavak, 2 bayan ve yanlarında 1 çocuk bulunan 3 kişi kapıyı tutarak evin içerisine girdi. Hüsniye Kavak, yabancı şahısları görünce ne istedikleri sordu.

Reklam
Reklam

Susadıklarını bir bardak su istediklerini Kavak'a iletmesinin ardından, suyu alıp geri gelen hamile kadının boğazına sarılarak evde sıkıştırdılar. Bir kişi arkasından hamile kadını tutarken, ses çıkarması halinde öldürecekleri tehdidinde bulundular. Korkuyla ne yapacağını şaşıran hamile kadın şoka girerken, hırsızlar evde para bulunup bulunmadığını sordu. Evde para bulunmadığını iletmesi üzerine, hırsızlar hamile kadının kolunda bulunan 4 bilezik, 3 yüzük, 1 adet takı setini aldıktan sonra evden kaçtılar.

Can havliyle dışarı çıkan hamile kadın, komşularından yardım istedi. Komşuların eve gelmesiyle birlikte polise haber verildi. Hırsızların su bahanesiyle saldırısına uğrayan Hüsniye Kavak, "Dışarıda oturdum belli bir süre içeri girdim. Arkamdan kapıyı ittim örtülmedi. Baktım 2 bayan 1 çocuk duruyor. Su istediklerini söylediler. Bende iyilik olsun diye mutfaktan su getirdim. Suyu verince içeri girdiler ve beni rehin aldılar. Ölümle tehdit ettikten sonra para sordular yok dedim. Onlarda üzerimde bulunan altınları aldıktan sonra kaçtılar. Çok korktum. Hamileyim birde bebeğime bir şey olacak zannettim" dedi.

Reklam
Reklam

Yetkililer vatandaşları uyararak, tanımadıkları kişileri evlerine almaları ve taleplerini yerine getirmemeleri gerektiğini, şüpheli durumlarda polise haber verilmesini istedi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA