Hamileliği sevmek için 6 sebep

Hamileliğin mutluluk veren tarafları...

Hamilelikle birlikte değişen vücut tipinizden dolayı kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz ama hamilelik, bir bebeğe kavuşmanın yanı sıra başka güzel sonuçlar da katıyor hayatınıza.

İşte hamileliği sevmenizi sağlayacak 6 geçerli neden...


Hamilelikte seks

Hamileyken seks yapılmaz diyenlere aldırmayın. Hamilelikte seks, normalde olduğundan daha zevkli bile sayılabilir. Çünkü hamileliğin ikinci üç aylık döneminde pelvik bölgesine kan akışı arttığından sevişme esnasında hassasiyetiniz çoğalır ve dolayısıyla daha büyük orgazmlar yaşayabilirsiniz. Hamilelik hormonlarının yanı sıra androjenler (kız ve erkek fetusların ikisi tarafından da üretilen erkeklik hormonları) libidoyu artırdığından daha arzulu seks hayatı yaşayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

**

**

**Adet dönemi yok

**

Hamilelik boyunca hiç adet kanamanız olmuyor. Dolayısıyla adet sancısı da çekmiyorsunuz. Ayrıca hamilelik ve doğum sonrasında yeniden başlayacak adet döneminizde daha az adet sancısı çekmeniz de olası. Bu ağrı azalması ya da kesilmesi durumu iyi bir gelişme olarak bilinirken, böyle bir şeyin neden gerçekleştiği tam olarak bilinmiyor. Bir teoriye göre doğum, rahimdeki prostaglandin reseptörünün etkisini ortadan kaldırıyor. Prostaglandin hormonlarının, doğum esnasında rahmi yönlendirmek gibi çeşitli görevleri var. Bu hormonların aynı zamanda adet sancılarında da rol oynadığı biliniyor. Yani, daha az ağrı reseptörü, size daha az adet sancısı olarak geri dönüyor.


Doğum kontrole gerek yok

Zaten hamilesiniz. Herhangi bir endişe taşımadan seks yapabilmek ne güzel! Acaba yanlış bir tarihte mi seks yaptım, adet kanamam gecikti mi derdi olmadan sevişmek, hamileliğin en güzel taraflarından.


Kanser riski azalıyor

Araştırmalara göre, hamilelik meme ve yumurtalık kanserlerine karşı koruyucu etki gösteriyor.Ü ç aydan daha uzun bir süre emzirmek, meme kanseri riskini azaltıyor. Bir teoriye göre, hamilelik boyunca yumurtlama durduğundan; tüm yaşam genelinde daha az yumurtlama daha az meme ve yumurtalık kanseri gelişme ihtimali anlamına geliyor. Bir başka teoriye göre ise meme dokusu, hamilelik ve emzirme döneminde meme kanserine daha az yatkın oluyor. Çünkü doku, hormonsal olarak süt üretimine hazırlık için uyarılıyor.

Reklam
Reklam

Sağlıklı alışkanlıklar artıyor

Hamilelik döneminde kadınlar kötü alışkanlıklarını sağlıklı alışkanlıklarla değiştirmek durumunda kalıyorlar. Mesela sigara ve alkolü bırakmak, yürüyüş yapmaya başlamak gibi. Bazı araştırmalar, tip 1 ve tip 2 diyabeti olan kadınların bu hastalıkla nasıl mücadele etmeleri gerektiğini hamilelikle birlikte öğrendiklerini ortaya koyuyor.


Hamilelikten kaynaklanan ayrıcalıklar
Hamilesiniz diye insanların geçiş üstünlüğü tanıması harika bir duygu. Toplu taşıma araçlarında yer vermeleri, alışveriş merkezine güvenlik kapısından geçmeden girme ayrıcalığı ve herkesin sizin adınıza pek çok işi üstlenmesi... İnsan tüm bu ayrıcalıklı durumları yaşayınca hep hamile kalmak istiyor!