Hamileliğin kaçıncı ayından sonra oruç tutulmaz?

Gebelik süresince anne adayının oruç tutması, alanın uzman olan kişiler tarafından önerilmez. Sebebi ise; hamilelik döneminde anne adaylarının yeterli miktarda sıvı tüketmesinin önemli oluşudur. Anne adayı gebelik süresince yeteri kadar sıvı tüketemezse, vücudun susuz kalmasına bağlı olarak ciddi sorunlar yaşanabilir.

Hamilelik döneminde vücudun susuz kalması erken doğuma sebep olabilir. Bununla birlikte hamile kadınların kan şekeri, diğer insanlara göre daha kolay dengesizlik gösterir. Ramazan ayında, gün içerisinde uzun süre aç kalınacağı için anne adayının tansiyonu daha kolay düşebilir. Bu da bulantı, kusma, mide yanması, kabızlık gibi sorunların oluşmasına yahut artış göstermesini etkiler. Özellikle riskli durumda olan gebelerin, yani; diyabet hastalığı, doğum tehtidi, kanama, çoğul gebelik ve gelişme geriliği gibi ciddi sorunlar yaşayan gebelerin oruç tutmaları kesinlikle daha sakıncalı olacaktır. Gebelik süresince en önemli şey; düzenli ve sık aralıklarla azar azar beslenmek ve sıvı tüketimidir.

Reklam
Reklam

Hamilelik döneminde ve emzirme döneminde oruç tutmak isteyen kadınların dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır.

-Kesinlikle sahura kalkmalı ve dengeli bir şekilde beslenmeli yani gerekli besin değerlerinin tüketildiğinden emin olun.
-Fazla şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durun.
-Emzirme döneminde iseniz, orucunuzu bozduktan sonra sağlıklı beslenme ilkelerine dikkat edin.
-Yine emzirme döneminde iseniz bol kaloriye ihtiyacınız olacaktır. Bu sebepten meyve yemeli, esmer ve tam tahıllı ekmeklerden tüketmelisiniz.
-Alerjiniz yoksa orucunuzu bozduktan sonra kesinlikle her gün süt ve süt ürünleri tüketimine dikkat edin.
-Hafif, sütlü ve meyveleri tatlıları tercih edin.
-Mevsimine uygun olan meyve ve sebze tüketimine dikkat edin.
-Emzirme döneminde iseniz sütünüzün azalmasını engellemek için 3 litre yahut daha fazla su içmeyi ihmal etmeyin.