Hamilelik dönemindeki bulantı ve kusma nasıl önlenir?

Özellikle hamileliğin ilk aylarını oldukça zorlaştıran mide bulantılarıyla nasıl baş etmelisiniz? Hamilelik dönemindeki bulantı ve kusma nasıl önlenir?

Hiperemezis gravidarum, gebelik hormonlarından birinde normal artışa bağlı olarak, gebelikte artan bulantı ve kusmadır. Bu semptomları yaşıyorsanız, doğum uzmanınıza söylemeniz önemlidir, çünkü yalnız bırakılırsa ciddi dehidrasyona neden olabilir. Bulantı ve kusmayı azaltmaya ve susuz kalmayı önlemeye yardımcı olmak için evde yapabileceğiniz basit şeyler vardır.

Gebelik bulantıları ve kusmaları için önce kişilere kuru ve tuzlu gıdalar önerilmektedir. Çünkü özellikle akşam yemeklerinde ciddi bir miktar yendiği takdirde bulantı ve kusma olmaktadır.

Reklam
Reklam

MEYVE YA DA KRAKER GİBİ YİYECEKLER YİYEBİLİRSİNİZ

Sabah bulantılarını önlemek için, akşam yatmadan önce meyve ya da kraker gibi yiyecekler yenebilir. Sabah kalkar kalkmaz bir şeyler yenirse, bulantı geçmektedir.

Bu durum sosyal bir sorun haline gelirse, bazı ilaçları gebelikte doktor kontrolünde kullanılmaktadır.

DAHA KÜÇÜK AMA DAHA SIK YEMEK YİYİN

Büyük bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeği yemek yerine, öğün aralarında daha küçük porsiyonlarda sağlıklı atıştırmalıklar yiyin. Çok tok veya çok aç olmak, hamilelikte kusmanın yaygın tetikleyicileridir.

MİDE EKŞİMESİNDEN KAÇININ

Gastroözofageal Reflü Hastalığı veya mide ekşimesi, hamilelikte bulantı ve kusma için ortak bir tetikleyicidir. Normal gebelik değişiklikleri nedeniyle, hamile kadınların daha önce hiç yaşamamış olsalar bile mide ekşimesi olma olasılığı daha yüksektir. Baharatlı yiyeceklerden kaçının