Hamilelik okçuluk sporunu engelleyemedi

Türkiye Okçuluk Federasyonu 2011 Faaliyet Programı içinde yer alan, "Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışmaları" Kayseri’de...

Türkiye Okçuluk Federasyonu 2011 Faaliyet Programı içinde yer alan, "Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışmaları" Kayseri’de başladı.
Şampiyonanın ilk gününde sporcular arasında 7.5 aylık hamile olan okçu Tuğba kara dikkat çekti. Okçuluk sporunu çok sevdiğini belirten Kara, Ankara’dan bu şampiyonaya katılmak için geldiğini belirtti. Sporu yapmasından hamileliğinin bir engeli olmadığını sadece yol yorgunluğu oluştuğunu ifade etti.
Kadir Has Kültür Merkezi Dünya Ticaret Merkezi Salonu’nda, Türkiye Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışmaları 500 sporcunun katılımı ile başladı. Sporcular, Klasik Yay-Makaralı Yay, Gençler-Büyükler, Bay-Bayan Kategorilerinde birbirleriyle yarışmaya başladı.
Türkiye’nin değişik illerinden birçok spor kulübünün sporcusu da bu yarışmada derece yapmak için ter döktü. Bu sporcular arasında bir bayan özellikle dikkat çekti. 1.5 ay sonra doğum yapacak olan Tuğba Kara, 3 yıl önce başladığı ve 1.5 yıldır da şampiyonalara katıldığı okçuluk sporunu hamileliğine rağmen devam ettirdi.
Kayseri’deki şampiyonaya da katılmak için Ankara’dan geldi. Şampiyonada derece yapacağına inandığını belirten Kara, “Okçuluk İhtisas Kulübü adına şampiyonalara katılıyorum. Ankara’dan Çankaya Belediyesi’nin sağladığı olanaklar doğrultusunda idmanları yapıyor ve şampiyonaya katılıyoruz. Türkiye’nin en büyük okçuluk sahasını onlar kurmuşlardı. Bana verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Hamile olmasına rağmen okçuluk sporunu nasıl yürüttüğünün sorulması üzerine Tuğba Kara, sadece yol yorgunluğu çektiğini sporu yapmakta hamileliğinin kendisini etkilemediğini anlattı.
“7.5 aylık hamileyim, doğum için 1.5 ayımız var. Yeni yılda bebeğimizle başarılara imza atacağız.” diyen Kara, şöyle konuştu:
“Beni zorluyor ama spor açısından zorluk ve yorgunluk olmuyor. Sadece yol beni etkiliyor. Kulübüm bana da bu konuda da ciddi destek veriyor. Artık ailece şampiyonalara katılıyoruz diyebilirim.”
Hamilelik döneminde bireysel anlamda başarıları olduğunu ifade eden Kara, birincilik bazında kürsüsü olmadığını Türkiye dördüncülükleri elde ettiklerini belirtti. Kara, eşinin hamile olmasına rağmen destek olduğunu anlatarak, “Hocalarımın aynı şekilde emeği var. Emekleri sonsuz. Maddi ve manevi anlamda eşim hep yanımda. Aynı zamanda sevgi ve saygısı da bizi mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.
Tuğba Kara’nın antrenörü Macide Bozoğlu Erdener, sporcularının hamile olarak katıldığı ve hamileliğinin ilk gününden beri doktor kontrolünde sporunu yaptığını belirtti. Sporcularının atış tekniğinin çok iyi olduğunu anımsatarak, kendisinin şampiyonalardan başarılı sonuçlar elde edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz