Hamilelikte 37. hafta

37 haftalık hamilesiniz - sadece 21 gün kaldı!

Tebrikler! Hamileliğiniz artık süresini doldurmuş kabul ediliyor - yani, bebeğiniz rahim dışındaki hayatla başa çıkabilmek için gelişimsel açıdan hazır. Bebeğiniz şimdi, muhtemelen 2700 gr.ın biraz üzerindedir ve başından topuklarına kadar olan uzunluğu ise 48 ila 51 cm arasındadır. Eğer preeklampsi (gebeliğe bağlı yüksek tansiyon) şikayetiniz varsa, doktorunuz doğumu bu hafta başlatmayı önerebilir.

Çoğu bebeğin, doğduğunda kafası tamamen saçlıdır ve 1,5 ila 3,5 cm uzunluğunda perçemleri vardır. Fakat bebeğinizin saçı sizinki ile aynı renkte değilse şaşırmayın. Koyu renk saçlı çiftler, sarışın veya kızıl saçlı bir bebek sahibi olduklarında ve açık renk saçlı çiftler ise koyu renkte saçları olan bebekleri olduğunda bazen şok yaşarlar. Ve elbette bazı bebekler ise neredeyse kel olabilirler veya sadece birkaç ince tüye sahip olabilirler.

Reklam
Reklam

Hamileliğin 37. Haftasında Vücudunuz

Geceleri iyi uyuyabilecek kadar rahat etmek hiç olmadığı kadar zor hale gelebilir. Çalışmalar, üçüncü üç aylık dönemdeki uyku kalitesinin, daha önce hiç olmadığı kadar kötü olduğunu göstermiştir. (Bebeğiniz doğduktan sonra, yine de bu döneme sevgiyle bakabilirsiniz.)

Şu anda daha fazla Braxton Hicks kasılmaları yaşıyor olabilirsiniz ve bu kasılmalar daha uzun ve daha rahatsız edici olabilir. Bazen - kasılmalar daha sık gelmeye başladığında - doğum yaptığınızı bile düşünebilirsiniz. Ayrıca, vajinanızdan gelen sümüksü akıntıda da bir artış fark edebilirsiniz. Eğer biraz "kanlı görünüm" ile karşılaşırsanız (sümüksü akıntıya küçük bir miktar kanın karışması), büyük olasılıkla doğum çok yakındır! (Eğer başka lekelenme veya kanamanız varsa, hemen doktorunuzu aramalısınız.)

SİZİN İÇİN İPUÇLARI - İyi bir gece uykusu alabilmek

Geceleri rahat edemiyor musunuz? Şu taktikleri deneyin:
• Bacaklarınızın arasına ve sırtınızın arkasına bir yastık yerleştirin.
• Başınızın arkasına birkaç yastık koyarak veya arkaya yatan bir sandalyede hafif dik bir konumda uyumayı deneyin.
• Eğer sık tuvalete gitmek gece uykunuzu bozuyorsa, akşamları sıvı tüketmeyi kesin.
• Göğüslerinize, belinize ve sırtınıza fazladan destek sağlamak için bir sütyen ve hamilelik kemeri takın.
• Eğer yan yatmak kalçalarınıza çok fazla baskı yapıyorsa, köpükten yapılma yumuşak bir yatak pedi alın. Bu ped, yatağınızın üst kısmına ve serili çarşaf ile normal yatağın altına geçerek, ilave rahatlık ve hava dolaşımı sağlayacaktır. Pedler, çeşitli ebatlarda mevcuttur.

Reklam
Reklam