Hamilelikte cinsel ilişkide erkekler nelere dikkat etmelidir?

Hamilelik döneminde cinsel ilişkide, erkeklerin ilk dikkat etmesi gereken etken, anne adayının gerçekten ilişki isteyip istemediğidir. Anne adayları, sadece baba adayının arzusunu yerine getirmek için istiyor olabilir. Bu tür durumları iyi algılamaları gerekir.

Ayrıca kendilerinin isteklerini ve korkularını göz önünde bulundurmaları gerekir. Doktorun yasaklayıp yasaklamadığı da büyük önem taşır. İlişki sıklığı, pozisyonu, nitelikleri anne adayında ne gibi sıkıntılara yol açabilir diye düşünmek gereklidir.

Reklam
Reklam

Kimi baba adayları anne adaylarına karşı çok empatiktir. Hatta o kadar empati yapar ki, anne adayı kilo aldığı zaman o da alır. Anne adayında ağrılar olduğu zaman onda da bel ağrısı olur. Hatta bu bir sendrom haline bile gelebilir. Sendrom haline geldiği zaman, belirtiler açısından anne adayıyla birebir durumlar yaşanabilir, fakat bu tip kişiler çok enderdir.

Çoğu baba adayı ise, ilişki sıklığı ve arzulama bakımından aslında aynıdır. Bu tür durumlarda da anne adayının önceliklerini, isteklerini ve doktorun önerilerini mutlaka dikkate almalıdırlar.