Hamilelikte görülen alerjilere dikkat

Hamilelik döneminde alerjik hastalıklarla karşılaşılmasının normal olduğunu belirten uzmanlar, tüketilen gıdaların yanı sıra alınan ilaçların...

Hamilelik döneminde alerjik hastalıklarla karşılaşılmasının normal olduğunu belirten uzmanlar, tüketilen gıdaların yanı sıra alınan ilaçların da alerjiye neden olabileceğini söyledi.
Özel Bahar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nagihan Güler, hamile bir kadında birçok alerjik durumun ortaya çıkabileceğini ifade etti. Dr. Güler, cilttı kızarıklık, kaşıntı, kabarma şeklinde ortaya çıkan alerjik hastalıkları şöyle tanımladı: "Alerji, toz, polen, yumurta, çilek, çikolata gibi bir çok etkenle ortaya çıkabilir. Özellikle alerjik bünyeli insanlarda dünyada bulunan her gıda alerjiye neden olabilir. Hamile bayanların yüzde 30'una yakınında alerjik hastalık olduğu bilinmektedir."
Astım hastalığına da değinen Dr. Güler, bu hastalığın dikkat edilmediği taktirde erken doğum, düşük ve yeni doğum ölümlerine neden olabileceği uyarısında bulundu. Dr. Güler, şu bilgileri aktardı: "Ürtiker hastalığı da anne adaylarını tehdit etmektedir. Ciltte kabarık, kızarıklık ve kaşıntı ile kendini gösteren bu hastalık ellerde, ayaklarda yoğun olarak görünür. İlaçlar, parfüm ya da böcek sokmaları da ürtikere sebep olabilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz