"Hamileyim!" Müjdesi

Her kadının hamileliği kendine özgüdür

Her kadının hamileliği kendine özgüdür. Kimseninki diğerine benzemez. Bazıları test yapmadan hamile olduklarını anlar. İşte bazı kadınların hamile olduklarını anladıkları anlar;

"Kokuya karşı aşırı hassas olmuştum. Oda kokuları, parfüm kokularına katlanamıyordum. Hatta buzdolabı bile kokuyordu. Ayrıca kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyordum. İçerde veya dışarda kıvrılacak yer arıyordum" Sena, 27.

"Son zamanlarda aşırı yorgundum ve göğüslerim hassaslaşmıştı. Emin olmak için gebelik testi aldım ve sabırsızlıkla sonucu bekledim. Pozitifti" Funda, 28.

Reklam
Reklam

"Hiçbir fikrim yoktu. Safra kesemde bir sorun olduğunu düşündüm çünkü çok hastaydım. Hamile olmadığımı biliyordum. Doktorumu görmeye gittim ve 'hamile değilim, biliyorum' dememe rağmen gebelik testi yaptırmamı istedi. Ama sonuca göre hamileydim. Birkaç gün sonra ultrason için sözleştiğimizde hemen hemen 3 aylık gebe olduğumu gördük" Ayça, 34.

"Banyodan çıktığımda göğüs damarlarımın aşırı belirgin olduğunu fark ettim. Ertesi gün sabah saat 9'a kadar uyuyamadım. Garip bir gece geçirdim ve testle hamile olduğumu öğrendim" Lale, 31

"Mutfakta tavuğun göğüs etini pişirirken anladım. Normalde çok severim. Ancak bu kez çok kötü kokuyordu ve yiyemeyeceğimni anladım. Test aldım ve iki çizgiyi gördüm" Rüya, 33.

"Kocam hamile olduğumu benden önce anladı. Ben böyle olduğunu düşünmüyordum. Göbek çevremde çimdiklenme tarzı şeyler hissediyordum. Bana hala garip gelmiyordu. Eşim test yaptırmam konusunda ısrar etti ve hamile olduğum kesinleşti" Verda, 31

"İşten eve 6 saat önce geldim, akşam 7'ye kadar kıvrandım. Daha sonra 1 saat sadece tek bir lokma yemek yapmak için oyalandım ve yemek tabağını tiksinerek kaldırım. Bunun nedeninin hamile olmam olduğuna karar verdim" Esin, 25.

Reklam
Reklam

"Uzun zamandır hamile kalmaya çalışıyordum. Test aldım ve yaptım, sonuç negatif çıkmıştı.Üzüldüm ve birşeyler içtim. Daha sonra birkaç gün geçmesine rağmen hastalanmadım. Yeniden test yaptım ama bu kez pozitifti" Eda, 33.

Siz hamile kaldığınızı nasıl anladınız?