Hamileyken Güzel Kalın!

Hamileyken vücudunuz ve cildiniz değişiklikler gösterebilir. İşte güzelliğinizi korumanın yolları...

1. ay

Yüzünüz sivilcelerle mi doldu?

Bazı ciltler hamilelikte yağlı olmaya eğilimlidirler. Bu nedenle hem yüzde hem de sırtta sivilceler çıkabilir. Ağır tedaviye ve antibiyotiğe gerek yoktur. Aktif bileşen içeren kremler, cildin tabakalarına nüfuz ederek bebek için zehirleyici olabilir. Bu nedenle klasik güzellik ürünleri kullanmak yerine, eczanaya gidin.

Göğüsleriniz bozuluyor mu?

Göğüsleriniz hamileliğinizin başlangıcından sonuna kadar sürekli büyüyüp neredeyse karnınıza kadar gelirler. Cildi sıkı ve iyi halde tutmak için haftada bir - iki defa peeling yapabilirsiniz. Clarins'in Strech Mark Compltete Care'ini kullanabilirsiniz. Bu yumuşak yapılı krem, cildin sarkmamasını ve bir cam gibi kırılmasını önler. Göğüslerinizi rahar tutan ve gerektiğinde büyüyen bir sütyen edinin.

Reklam
Reklam

2. ay

Spor yapmamalı mısınız?

Spor yasak değil. Yüzme, yürüyüş ve hafif jimnastik yapabilirsiniz.

Kokulara karşı hassas mısınız?

Artık parfümlere katlanamıyor olmanız normal. Kokusu hoşunuza gidecek yeni bir parfüm alabilirsiniz. Soğuk, taze, hafif çiçeksi tonlar ve kolonyalar tercih edilebilir.

Beldeki ince çizgilerden korunabilir misiniz?

Cildinizi oluşturan elastik fiberlerin kırılması, bu çizgilerin sebebidir. Önce kırmızıya ve mora dönüşürler; sonunda beyaz olurlar ve bir kere oluşurlarsa bunlardan kurtulmak oldukça zordur. İnce çizgilere karşı düzenli bir ürün kullanırsanız oluşmalarını önleyeceksiniz. Yoğun ve yağlı ürünler size yardımcı olabilir. Bu çizgiler hala varsa dermatologa danışın.

3. ay

Omega 3 nedir?

Omega 3 asitleri ve gerekli yağ asitleri bebeğin beyninin sağlıklı gelişimi için gereklidir. Bunlar bebeğin sağlıklı gelişimine, annenin cilt elastikiyetine ve ışıltılı bir cilde kalkıda bulunurlar. Sardalya gibi yağlı balıklarda, ançüezde bulunurlar. Balık sevmiyorsanız vitamin destekleri alın.

Reklam
Reklam

Cildiniz kuruyor mu?

Hamileliğin yan etkilerinden biri cildin kurumasıdır. Buna sizi terleten, büyük değişiklikler gösteren hormonlarda eklenince cildiniz kaşınmaya başlar. Bu sorunu yoğun yaşamamk için ph değeri yüksek olmayan sabunlara ve vücut losyonları kullanabilirsiniz. Duştan sonra ve yatmadan önce günde iki kere uygulayıon.

Pembe tonlarda makyaj yapın.

Pembe sizi sağlıklı gösterir, yüzünüze renk verir. Elmacık kemiklerinize sadece yumuşak pembe tonunda allık sürme yerine kahverengiye yakın tonlarda bir ürün de kullanmanızda öneriliyor.

4. ay

Ayaklarınıza özen gösterin

Hamilelik süresince ayaklar ıstırap çeker. Kilo alımı ayak tabanlarında çökmeye ve su tutmada şişliğe neden olur. Ayağınızı tam destekleyen ve çok sağlam ayakkavılar alın. Düzenli olarak ayaklarınıza masaj yapın. Tırnaklarınızı küt kesin, yazın sandalet giyerken tırnaklarınızın ojeli olmasına özen gösterin. Beşinxi aydan itibaren profesyonel pediküre gitmeyi ihmal etmeyin.

Lekelerden nasıl korunursunuz?

Ostrojen hormonu cilt üzerinde hiper pigmentasyona yol açar. Bu da yüzde rastgele çıkan kahverengi lekeler olarak kendini gösterir. Lekeler genellikle 4-5. aylarda görülür ve doğumdan sonra yok olur. Güneş kreminizi bulutlu havalarda bile düzenli lullanım önlemeye yardımcı olabilir.

Reklam
Reklam

Neden demir önemli?

Kadınlar hamilelik sonunda demir eksikliğine maruz kalırlar. Hamilelik boyunca demir takviyesine ihtiyaç duyulur. Demir eksikliği belirtileri yorgunluk ve anemidir. Demir yönünden güçlü besinler yemeye dikkat edin. Kırmızı et, balık ve kümes hayvanlarında bulunur. Et sevmeyenler ıspanak, mercimek, mercimek, kuru meyve, badem ve ceviz tüketebilir.

5. ay

Rüya gibi saçlar

Hormonlar saçlarınızın çok sağlıklı görünmesini sağlayacak. Bu fırsatı değerlendirin çünkü doğumdan sonra saçlarınız dökülebilir.

6. ay

Hamilelikte saç boyamak tehlikeli mi?

Yeni saç rengi denemenizin bir riski yok. Amonyak içermeyen, birkaç haftadan fazla kalıcı olmayan boyaları tercih edin.

7. ay

Doğumdan önce masaja gidin. Bacaklarınız, kalçalarınız , sırtınızın alt bölümüne rahatlatıcı bir masaj uygulatın.

8. ay

Ağda yapılabilir mi?

Bacaklara ağda yaptırmak yerine epilatör, tıraş bıçağı ve tüy dökücü kullanabilirsiniz. Hamileler için soğuk ağda uygulayan yerlerde var kasıklar içinde aynı şekilde soğuk ağda yaptırabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Saç stilinizi değiştirmeli misiniz?

Kısa saçlar sürekli bakım ve şekillendirme ister. Bebek doğunca buna zaman bulamayabilirsiniz. Ayrıca, gebeliğinizin son döneminde yüzünüz şişmiş olacak ve en iyisi saçınızı at kuyruğu olarak tutmak.

9. ay

Fotoğraflarda yorgun çıkmayın

Hastanede çekilen yorgun görüntü, soluk bir cilt, kuru dudaklar ve yağlı saçlı fotoğraflarınızı atmayın. Bunlar o dönemin özel fotoğrafları. Doğum sonrası bebeğinizi kucağınıza alır almaz kendinize vakit ayırın. Çantanıza kapatıcı kalem, aydınlatıcı krem, yüzünüze yakışacak yumuşak renk parlatıcı, yüzünüzdeki parlamayı elimize edecek bir pudra ve gözleri daha büyük göstermek için rimel bulunsun.

Son ipucu

Büyük günden önce kuaförünüzle randevulaşın. Stilinizi yenilemek ve daha önemlisi kendinizi tazelemek için saçınızı her zaman kullandığınız renge boyatın. Doğuma girerken hoş görünmeye çalışın. Hamilelik fotoğraflarınıza en az 5 cm uzaktan bakın.