Hamitler'deki Kent Mezarlığı camiinin yapımını hayırsever Bursalı üstlendi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile hayırsever Metin Karakaş, Hamitler’deki Bursa Kent Mezarlığı’na yaptırılacak...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile hayırsever Metin Karakaş, Hamitler’deki Bursa Kent Mezarlığı’na yaptırılacak olan Celal Karakaş Camii için protokol imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BURULAŞ’ta gerçekleştirilen imza töreninde, Bursa’nın hayırseverlerin desteğiyle güzel eserler kazandığını belirtti. Hamitler’deki Bursa Kent Mezarlığı’nda cami olmayışının uzun süredir hissedilen bir eksiklik olduğunu ifade eden Altepe, "Hamitler’de, vatandaşlardan da gelen talep üzerine, bir cami inşa etmeyi istiyorduk. Bursa’nın en çok ziyaret edilen ve yoğun defin alınan mezarlıklarından olan Kent Mezarlığı, önemli bir merkezimiz. Camii yaptırmak herkese nasip olmaz. Kent Mezarlığı’na cami inşa etmek hayırsever Metin Karakaş’a nasip oldu. Karakaş, önemli bir fedakârlık örneği gösteriyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vatandaşların cenazelerini bu camiye getirerek ardından kolaylıkla defin işlemlerini yapacaklarını belirten Başkan Altepe, cami tamamlandığında Kültürpark’taki camiden daha büyük, çevreye uyumlu bir yapının ortaya çıkacağını vurguladı. Başkan Altepe, Metin Karakaş’ın camiye babasının adını vereceğini belirterek, Karakaş ailesine anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hayırsever Metin Karakaş da "Rahmetli babamın kabri de burada bulunuyor. Hamitler’deki mezarlıkta cami yok, oraya bir cami yaptırmayı içimden geçirmiştim. Başkan Altepe’nin “Cami yaptırmak herkese nasip olmaz” sözü beni çok duygulandırdı." dedi.

İmza törenine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy da katıldı. Celal Karakaş Camii’nin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz