Hamsi ve palamut balıkçının yüzünü güldürdü

Balık avı yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından balık çeşitleri tezgahlardaki yerini almaya başladı. Marmara...

Balık avı yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından balık çeşitleri tezgahlardaki yerini almaya başladı. Marmara hamsisinin kilosu 5 liradan, palamudun tanesi 10 liradan satılıyor. Balıkçılar, fiyatların daha da düşeceğini belirtiyor.
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Katlı Pazaryeri'ndeki balıkçılar çarşısı esnafından Engin Külünk, balık sezonun iyi başladığını söyledi. İlk gün kasası 120 lira olan Marmara hamsisinin kasa fiyatının 60 liraya kadar gerilediğini kaydeden Külünk, "Fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz. Kefken palamudunun tanesini 10 liradan satıyoruz. Hamsi ve istavritin kilosu da 5 lira. Levrek, çinekop ve barbunun da tezgahlardaki yerini almasını bekliyoruz." dedi.
143 balıkçı teknesinin kayıtlı olduğu Karasu Su Ürünleri Kooperatifi'nin Başkanı Ali Sezer, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, avın başladığı ilk gün palamut avına çıkan balıkçıların eli boş döndüğünü söyledi. Sezonda bol palamut beklediklerini kaydeden Sezer, şunları söyledi: "Balıkçılarımız bugün de denize açıldı. Palamut sürülerine rastladıkları yönünde duyum aldık. Tekneler balıkları sarmış. Bu yıl bol palamut bekliyoruz. Göstergeler o yönde. Çinekop ve lüfer de iyi olacak diye düşünüyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz