Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, 2012’de Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Karşıyaka Belediyesi’nin butik müzeleri arasında önemli bir yeri olan Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, 2012 yılında...

Karşıyaka Belediyesi’nin butik müzeleri arasında önemli bir yeri olan Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, 2012 yılında ziyaretçi sayısını ikiye katladı. İzmir’in önde gelen fotoğrafçılarından Hamza Rüstem’in eşsiz koleksiyonundan oluşan Fotoğraf Evi’ni, 2012'de 10 bin 898 kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin alanında en kapsamlı müzesi olan Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, geçen yıl da kente gelen ziyaretçilerin gözde mekanı oldu. 2011 yılında 4 bin 756 kişinin ziyaret ettiği müzeyi, 2012’de 10 bin 898 kişi gezdi.

Reklam
Reklam

Her geçen yıl ziyaretçi sayısını ikiye katlayan Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti “Bu ilgi bizi yeni butik müzeler için motive etti” diyerek dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’nın kültürel kimliğini butik müzelerle yeniden şekillendiriyoruz. 2013 yılında mevcut müzelerimize yenilerini ekleyeceğiz. Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nin yanına yapılacak Milli Mücadele Parkı içindeki müze ile Belediye araçları ve haberleşme müzeleri için çalışmaları başlattık” diye de ekledi.

Başkan Durak, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nin bir nevi İzmir’in hafızası olduğuna da dikkat çekerek, “İzmir’in en eski fotoğraf evlerinden birisinin sahibi olan Hamza Rüstem’in Cumhuriyet döneminden günümüze kadar olan arşivi bu müzede sergilenmektedir. Fotoğrafa meraklı olan, fotoğrafı hem meslek olarak, hem de hobi olarak gören herkes buradaki birikimden yararlanabilir. Eski karanlık odalardan, cam filmlere kadar fotoğraf üzerine tüm ekipmanlar sergilenmektedir. İkinci yılında ulaştığı ziyaretçi sayısı bizleri mutlu etti. Fotoğraf evimiz, ulusal ve uluslararası düzeydeki fotoğraf sanatçıları tarafından da ilgiyle takip edilmektedir “ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz