Hande Hanımlar Derneği Eğitim için panel düzenledi

Hande Hanımlar Derneği 'Tokat ve Eğitim' konulu bir panel düzenledi. Tokat Yeşilvadi Tesisleri'nde düzenlenen panele...

Hande Hanımlar Derneği 'Tokat ve Eğitim' konulu bir panel düzenledi. Tokat Yeşilvadi Tesisleri'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak, Mehtap Tv’de Lezzet Mekan isimli programın sunuculuğunu yapan Nuriye Özen Toraman da katıldı.

Programa Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek üyesi bayanlar ile yaklaşık 600 kişilik davetli topluluğu katıldı.

Sunucu Nuriye Özen Toraman yaptığı konuşmada “Günümüzde en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır.” dedi. Toraman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugünlerde televizyon kanallarında yayınlanan dizilere baktığımızda Osmanlı Dönemi’ni yanlış anlatan diziler görmekteyiz. Fakat Osmanlı Dönemi esasen geleceği dert edinmiş sağlam ve iyi ahlaklı nesillerin yetişmesini gaye edinmiş olduğunu, bu nedenle birçok vakıf, külliye, kütüphanenin Osmanlı döneminde eğitim için faaliyete geçtiğini bizler müşahede ediyoruz. Sahip çıkılmayan nesil haram helal bilmez, sadece dünyalık birer madde insanı olarak hayatını idame ettirir. Bugünlerde sahip çıkılan her genç, ateşten kurtarılan bir bireydir. Bizler geleceğimize sahip çıkmak, bizden sonraki nesillere güzel ahlakı miras bırakmak zorundayız. Bu görev sadece gelecek nesiller için değil bizim de ahiretimizi kazanmamız adına önemli bir vazifedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Hande Hanımlar Derneği adına açıklamada bulunan Eczacı Gülten Arslan, son yıllarda üniversitede okumaya başlayan kız öğrencilerinin sayısında çok hızlı bir yükseliş olduğunu dile getirdi. Arslan, “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde 21277 öğrenci öğrenim görmektedir; bu sayı sürekli artmakta öğrenci sayısı çoğalmaktadır. Diğer şehirlerden Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ni kazanarak okumaya gelen öğrencilere biz burada sahip çıkmak zorundayız. Bir anne veya baba buraya okuması için getirdiği çocuğunu emin ellere, güvenilir insanlara teslim etmek istemektedir. Biz bize teslim edilen her öğrenciyi kendi çocuğumuz bilip derdiyle dertlenip neşesi ile sevinmekteyiz. Onların başarısı en az onların anne babası kadar bizleri de mutlu etmektedir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tokat’ta en büyük eksiğin öğrencilerin barınak sorunu olduğu dile getirildi. Bu eksikliğin giderilmesi adına önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmek üzere biri kız diğeri erkek yurdu olmak üzere iki adet yurdun derhal inşaatına başlanması karar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: