Hanefi Bostan: "iş Bırakma Eylemi Anayasal Bir Haktır"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd.Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 23 Mayıs...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd.Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 23 Mayıs tarihinde iş bırakma kararı aldıklarını belirterek, "İş bırakma eylemi anayasal bir haktır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bostan, "Türkiye Kamu-Sen olarak, hükümet ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerimizin karşılanmaması ve 3+3 gibi komik bir teklif getirilmesi sebebiyle, şayet 21.05.2012 tarihli görüşmede de taleplerimiz karşılanmaz ise 23.05.2012 tarihinde iş bırakma eylemi kararı alınmıştır. Kamu çalışanlarının haklı taleplerine karşılık hükümetin takındığı vurdumduymaz tavra karşılık eylem yapmaktan başka çare kalmamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Kamu çalışanlarının bağlı bulundukları sendikaların aldıkları karar uyarınca bir gün göreve gelmemesi eyleminin sendikal faaliyet kapsamında olduğunu hatırlatan Bostan, sözlerine şöyle devam etti: "Nitekim Anayasamızın 90. maddesinde; milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası anlaşma hükümlerinin uygulanacağını belirtmektedir. Danıştay 2. Dairesi'nin 2004/4209 E., 2004/4148 K. sayılı ve 20.12.2004 tarihli kararında, öğretmen olan davacının bağlı bulunduğu sendikanın aldığı karar uyarınca bir gün göreve gelmemesi eyleminin sendikal faaliyet kapsamında değerlendirileceğine ve iş bırakma eylemine katılması nedeniyle disiplin cezası verilemeyeceğine karar verilmiştir."

İş bırakma eyleminin anayasal bir hak olduğunu belirten Bostan, şunları söyledi: "Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği de söz konusu Danıştay kararını ilgi tutarak İl Valiliklerine bu tür iş bırakma eylemlerinin sendikal faaliyet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili bir yazı göndermiştir.Görüldüğü üzere iş bırakma eylemi anayasal bir haktır. Bütün kamu çalışanlarını 23 Mayıs'ta yapacağımız eyleme davet ediyoruz. Türkiye Kamu Sen olarak iş bırakıldıktan sonra Taksim Meydanı'na çıkılacak ve saat 12'den itibaren Taksim'den Galatasaray'a yürünerek Galatasaray önünde basın açıklaması yapılacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: