Hangel Tarifi

Hangel tarifi siz Türk damak tadının uzmanı hanımlarımız için geliyor.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 30dk
Pişirme Süresi 15dk
Kalori/Porsiyon -

Hangel tarifi siz Türk damak tadının uzmanı hanımlarımız için geliyor.

Malzeme Listesi

300 gr kıyma
1 kg un
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 adet soğan
7 yemek kaşığı Bizim Yağ paket margarin
1/2 çay bardağı Bizim ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı salça
1 kg yoğurt
2 diş sarımsak

(4 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Çukur bir kabın içerisine unu koyun. Unun ortasını açıp yumurtaları ekleyin. Üzerine tuzu serpin. Ilık suyunuzdan azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun. Kıvama gelen hamurunuzu 4-5 bezeye ayırıp yuvarlayın. Bezelerin üzerini örtüp 10-15 dk. kadar dinlendirin.

Reklam
Reklam
Adım 2

Hangelin sosu için soğanları ikiye bölüp uzun ince doğrayın. Tavanızın içerisine Bizim Yağ paket margarini ve soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar biraz kavrulunca içerisine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Adım 3

Salçayı da ekleyip hepsini birlikte kavurun. Yufkayı yapmak için, tezgahın üzerine biraz un serpip bezeyi üzerine koyup merdane yardımıyla genişçe açın. Kare kare olarak bıçakla kesin. Büyük bir tencereye su koyup kaynattıktan sonra içerisine tuz ve Bizim ayçiçek yağımızı ekleyin. Kare olarak kestiğiniz yufkaları kaynar suya atıp 10-15 dakika pişirin.

Adım 4

Mantı pişerken sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Tabakların içine bir yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt koyup kaşıkla yayın. Pişen mantıları tabaklara koyup üzerine önce yoğurdunu sonra da kıymalı sosu döküp servis edin. Afiyet olsun.