Hangi Ülkede Kaç Sinema Salonu Var?

European Audivisual Observatory isimli Avrupa Birliği ne bağlı kültür ajansının yaptığı çalışmalara göre ülkemiz sinema salon sayısı bakımından Avrupa’nın en çok sinema salonuna sahip 7 nci ülkesi. Avrupada k

Hangi Ülkede Kaç Sinema Salonu Var?

European Audivisual Observatory isimli Avrupa Birliği ne bağlı kültür ajansının yaptığı çalışmalara göre ülkemiz sinema salon sayısı bakımından Avrupa’nın en çok sinema salonuna sahip 7 nci ülkesi. Avrupada ki en fazla sinema salonuna sahip ülkesi ise Fransa. Bildiğimiz gibi son 15 senede hızlı bir atağa kalkan Türk sineması hem filmleri ile hem de yenilenen salonları hızlı büyüyen bir pazar haline geldi. Baktığımızda ülkemizde kesilen toplam sinema biletinin % 50 si de Türk filmlerine kesilmekte.
Fransa : 5.500
Almanya: 4.950
İspanya: 4.200
İngiltere: 3.800
İtalya: 3.750
Rusya : 2.500
Türkiye: 1.951
Bazen öyle görüntülerle karşılaşırsınız ki hayalini kurduğunuz yerde olmak istersiniz. Hele bir de sinemaya meraklıysanız, film izlerken siz de izlediğiniz hikayenin geçtiği yerlere yolculuğa çıkıyorsanız, Jabiroo.com’un seçtiği ‘Dünya’nın En Güzel Tiyatro - Sinema Salonları’ na bir göz atmalısınız.
En önemli salonlar ise şöyle;
1 - Tuschinski Tiyatrosu, Amsterdam, Hollanda
Uzun metrajlı bir filme layık bir hayat yaşayan Abraham Tuschinski, kendi tiyatrosunu 1921'de Amsterdam'da açmış. Yoksul bir Yahudi olarak Polonya’dan Amerika'ya göç ederken Amsterdam'da durduğu istasyon onun hayalini gerçeğe dönüştürmüş. Nazi rejimi tarafından öldürüldükten sonra ismi tiyatroyla yaşayan Tuschinski Tiyatrosu, kurulduğu günden beri Hollanda'nın en büyük sinema salonu olma özelliğini taşıyor.
2 - Castro Tiyatrosu, San Francisco, ABD
3 - Cine Acapulco, Havana, Küba
4 - Music Box Tiyatrosu, Chicago, ABD
5 - Rex Sinema, Berkhamsted, İngiltere
6 - Le Grand Rex, Paris, Fransa
7 - Avoca Beach Picture Tiyatrosu, Avoca Beach, Avustralya
8 - Tampa Tiyatrosu, Tampa, ABD
9 - Raj Mandir, Jaipur, Hindistan
10 - Centre Cinéma Impérial, Montreal, Kanada

Reklam
Reklam