Hanımağa çetesi çökertildi

Adana'da silahlı suç örgütü kurarak genelevdeki kadınlardan haraç alan, Hanımağa lakaplı kadının yönettiği örgüt çökertildi.

Adana'da çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurarak genelevdeki kadınlardan haraç alan, silah ile uyuşturucu ticareti yapan ve "Hanımağa" lakaplı kadın tarafından yönetilen örgüt 12 ayrı adrese 100 polisle yapılan operasyonda çökertildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen bir ihbar üzerine "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü" olduğunu tespit etti. Polis bunun üzerine örgüt üyelerini takibe aldı. Yapılan takip sonucunda örgüt lideri Levent Demir ve 2 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Ancak polis örgüt üyelerini takibe devam etti. Lider yakalanmasına rağmen örgütün faaliyetlerine Demir'in eşi Gülşah Demir'in liderliğinde devam ettiği görüldü. "Hanımağa"

Reklam
Reklam

lakabıyla örgütü yöneten Demir'in eşi liderken de örgüt içerisinde ağırlığı olduğu, eşi cezaevine girince liderliği tamamen ele aldığı tespit edildi. Yapılan 10 aylık takip sonucunda örgütün 8 farklı şahıstan haraç istediği vermeyenleri tehdit ettiği, alıkoyduğu ve darp ettiğini belirledi. Ayrıca örgüt üyelerinin "Hanımağa" talimatıyla uyuşturucu ticareti yaptığı, bir aracı kurşunladığı tespit edildi.

"GENELEV KADINLARINDAN HARAÇ ALIP 120 BİN TL'LİK OTOMOBİL ALDILAR"
Örgüt üyelerinin lüks yaşama düşkün olduğu bu nedenle genelevdeki kadınları da haraca bağladığı ortaya çıktı. Ayrıca örgütün genelevdeki kadınlardan alınan haraçla 120 bin TL değerinde otomobil aldığı belirlendi. Haraç vermeyen genelevi kadınlarını darp ettikleri de belirlendi.

Polis ayrıca örgütün silah ticareti de yaptığını ortaya koydu. Polis bütün bu delilleri topladıktan sonra 28 Şubat günü şafak vakti operasyon düğmesine bastı. 12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda başta çete lideri Demir olmak üzere 12 kişi yakalandı.

Reklam
Reklam

Yapılan operasyonda evlerde yapılan aramalarda 1 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 pompalı av tüfeği, 4 tabanca ele geçirildi. Silahların yanı sıra evlerde bin 644 kilogram esrar, 48 farklı kişiye düzenlenmiş 323 bin 810 TL'lik senet, suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 300 TL, 17 bin TL7lik çek aslı, uyuşturucudan elde edilen bin 570 TL ve 1 dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Şahıslar sorgularının ardından "silahlı organize suç örgütü kurup, yönetmek ve üye olmak, kişi hürriyetinden yoksun bırakmak, haraç almak, tehdit, darp, uyuşturucu ticareti yapmak, silah ticareti yapmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında zanlılar basın mensuplarına saldırmak istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz