Hanımlar, Beyler! İşte 12 Farklı Ülkeden 12 Farklı Mantı

Mantının sadece Türkiye sınırları içerisinde tüketildiğini düşünenler; yanıldınız! Evrensel lezzet haline gelmiş mantının Çin'den Anadolu'ya kadar uzanan 11 çeşidini sizlerle buluşturuyoruz. Alışık olduğunuz Kayseri mantısı dışında bakın daha hangi çeşitler var.

Kayseri Mantısı (Türkiye)

Kayseri'nin dillere destan yemeği mantıya hayır diyecek kimseyi tanımıyoruz! Kayserililer'e göre bir kaşığa tam tamına 40 adet mantı sığmalı. Kaşığa kaç adet mantı sığdırırsınız bilmem ama bu tarifle en az 2 tabak yiyeceğiniz kesin!

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Tıklayın.


Rus Mantısı (Pelmeni)

Türkiye'den çıkıp rotamızı Rusya'ya çeviriyoruz. Sofralarınıza renk katmak istiyorsanız bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Lezzet olarak bizim mantıya benzese de bir kaşığı bırakın 40 taneyi 2 tanesini bile sığdırmak çok zor :)

Reklam
Reklam

Rus Mantısı (Pelmeni) Tarifi İçin Tıklayın.


Girit Mantısı

Komşumuzun mantısını yıllarca sosyete mantısı olarak tanıdık. Yunanistan'a özgü olan Girit mantısının yapımı oldukça basit tadı ise şahane!

Girit Mantısı Tarifi İçin Tıklayın.


Gürcü Mantısı (Khinkali)

Şimdiki lezzetimiz ise bir diğer komşumuz Gürcistan'dan geliyor. Etli ve patatesli olmak üzere iki çeşit yapılan bu mantı, devasa boyutlarda olma sebebiyle de oldukça doyurucu:)

Gürcü Mantısı Tarifi İçin Tıklayın.


Japon Mantısı (Gyoza)

Dünya mutfağında yeri olan mantının Çin versiyonunu yapmaya hazır mısınız? Akşam yemeğinde ahaliyi şaşırtmak istiyorsanız Gyoza doğru seçim.

Japon Mantısı (Gyoza) Tarifi İçin Tıklayın.


İtalyan Mantısı (Ravioli)

Hamur işinde usta olan İtalyanlar'ın mantıda başarısız olması düşünülemezdi. Yiyin, yedirin hepsi bu...

İtalyan Mantısı (Ravioli) Tarifi İçin Tıklayın.


Çin Mantısı (Wonton)

Evet! Çin'den de mantı getirdik. Sanmayın ki Çinliler sadece Sushi yiyor. Hayır efendim onların da menüsü gayet çeşitli. Çin Mantısı da bunlardan sadece biri!

Reklam
Reklam

Çin Mantısı (Wonton) Tarifi İçin Tıklayın.


Afgan Mantısı (Mantu)

Misafirlerinize akşam yemeğinde Mantu sunmaya ne dersiniz? Üstelik alışılmış mantı çeşitlerinin dışında bir lezzet. İç harcı ıspanaklı sosu ise kıymalı... Konuklarınızdan 'Tadı harika, nasıl yaptın? Tarifini verir misin canım ben de deneyeyim' sözlerini duymaya hazır olun!

Afgan Mantısı (Mantu) Tarifi İçin Tıklayın.


Kore Mantısı (Mandu)

Kokusuyla tahrik eden, yedikçe mutluluk veren mantı, Kore'de Mandu olarak karışımıza çıkıyor. İsim benzerliği sizi de şaşırttı değil mi? :) İç malzemesinin oldukça çeşitli olduğu Mandunun yapılışı da son derece kolay ve sizi yormayacak cinsten.

Kore Mantısı (Mandu) Tarifi İçin Tıklayın.


Özbek Mantısı (Kaskoni)

İster kızartın ister buharda pişirin, her ikisi çeşiti de gayet leziz. Ağzınıza layık olmaya aday olan Kaskoni'nin tarifini şuraya bıraktık;

Özbek Mantısı (Kaskoni) Tarifi İçin Tıklayın.


Boşnak Mantısı

Akşam yemeğinde ağır misafirleriniz var ve siz 'Acaba ne pişirsem?' diye düşünüyorsunuz... Hiç düşünmeyin ve hemen Boşnak mantısı tarifini okumaya başlayın. Yapımı zahmetli olsa da pişirdikten sonra 'İyi ki yapmışım' diyeceksiniz.

Reklam
Reklam

Boşnak Mantısı Tarifi İçin Tıklayın.


Polonya Mantısı (Pierogi)

Polonya usulü mantının tadı dillere destan. Kıymalı, mantarlı ve patatesli olarak yapılan bu leziz tarif önce haşlanıyor sonra kızartılıyor. Sanki biraz bizim Çiğ böreğede benziyor ne dersiniz?

Polonya Mantısı (Pierogi) Tarifi İçin Tıklayın.