Hanımlar Ev Ekmeği İçin Kolları Sıvadı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, sofraların vazgeçilmezi olan yufka ekmek yapma telaşı da başladı. Ev hanımları,...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, sofraların vazgeçilmezi olan yufka ekmek yapma telaşı da başladı. Ev hanımları, yazın tüketmek ve misafirlerine ikram etmek üzere evlerinde yufka ekmek açmaya başladı.

Havaların sıcak olduğu günlerde tüketecekleri kadar yufka ekmek açtıklarını söyleyen Emine Karaman, "Yufka ekmek tek kişiyle açılmadığı için her zaman yapılamıyor. Belirli aralıklarla uygun zamanlarda en az üç, dört kişi bir araya gelerek sabahtan akşama kadar ekmek yapıyoruz" dedi.

Eskiden her evde sürekli yapılan yufka ekmek geleneğinin şu anda unutulmaya yüz tutmuş durumda olduğunu belirten Karaman, hem geleneği sürdürmek, hem de ailelerine taze ve katkısız ekmek yedirmek için kolları sıvadıklarını söyledi. "Yaptığımız ev ekmeği bizlere aylarca yetiyor. Kuruyan ev ekmeklerini ıslatıp bir beze sarıyoruz ve bir süre sonra ekmek tazeliğini koruyarak yumuşamaya başlıyor" diyen Karaman, "Marketten veya fırından aldığımız ekmekler bir gün içinde hem bayatlıyor hem de sertleşiyor. Bu sebeple ev ekmeği sağlık açısından da son derece faydalıdır. Herkesin ev ekmeği tüketmesini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: