Hanımlar lokali daha fazla kişiye hizmet verecek

Karaman Belediyesi’nin hanımlara yönelik kurduğu Mümine Hatun Hanımlar Lokali, birçok alanda faaliyet gösterecek şekilde restore...

Karaman Belediyesi’nin hanımlara yönelik kurduğu Mümine Hatun Hanımlar Lokali, birçok alanda faaliyet gösterecek şekilde restore edildi. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, çalışmaları tamamlanan Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nde basın mensupları ile bir araya gelerek hizmet binasını gezdi, yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Karaman’a hanımların boş zamanlarını sosyal aktivitelerle geçirebilecekleri güzel bir mekan kazandırdıklarını söyleyen Başkan Uğurlu, “Hanımlarımız bizim için çok önemli. Bu bağlamda belediyemizin hanımlara yönelik çalışmaları devam ediyor. Daha önceleri spor salonu ve lokal olarak hizmete başlayan Mümine Hatun Hanımlar Lokali, üst katlardaki tadilatların tamamlanıp uygun hale getirilmesinden sonra artık pek çok alanda hizmet verecek. Bilgisayar, yabancı dil, ebru, resim, el işi, müzik, halk oyunları, hamile egzersizi gibi ihtiyaç duyacakları kurslar ve onları toplumun daha güçlü bireyleri olmalarını sağlamaya yönelik farklı konularda eğitim programları ve seminerler düzenlenecek. On kişiden 300 kişiye kadar her türlü toplantının yapılabileceği salonlarımız dizayn edilerek hazır hale getirilmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Bu tesisin Karaman’da yaşayan öğrenci, ev hanımı ve çalışan bayanlar arasında sosyal iletişime de katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Uğurlu, 23 Nisan 2010'da hizmete giren ve o günden beri sadece sportif faaliyetlerin gerçekleştirilebildiği lokalde diğer katların restorasyonu yapılarak daha fazla alanda sosyal hizmet verilmesinin sağlandığına dikkat çekti. Uğurlu, buna benzer lokalleri kent merkezine uzak mahallelere de kurarak oralarda yaşayan hanımların da faydalanmasını amaçladıklarını belirtti. Uğurlu sözlerine şöyle devam etti: “Buraya gelen hanımlarımızın kendi aralarındaki komşuluk kültürü gelişecek, yaşadıkları problemlere karşı çözüm yolları aranacak ve sportif faaliyetlerle iş ve ev ortamından uzaklaşıp sosyal hayata katılmaları sağlanacak. El becerilerini geliştirerek ürettikleri ürünleri şehrimizin bazı yerlerine kuracağımız küçük pazarlarda satarak maddi gelir elde edebilecekler. Yakın zamanda örnek bir tesis olduğunu düşündüğümüz bu lokalin hanımlarımıza ve Karaman’a hayırlı olmasını diliyor, buranın kurulmasında ve düzenlenmesinde bana yardımcı olan personele, Başkan Yardımcımız Hacı Osman Ünüvar ve sevgili eşim Hilal Hanım'a da teşekkür ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz