Hanımlara Tuz Kullanımı Semineri

Kırşehir Aile Yaşam Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan kurslarda, Toplum Sağlığı Merkezi ebeleri tarafından ‘Tuz Tüketimi’...

Kırşehir Aile Yaşam Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan kurslarda, Toplum Sağlığı Merkezi ebeleri tarafından ‘Tuz Tüketimi’ noktasında hanımlara özel seminer verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi ebe hemşiresi Sultan Arksoy tarafından hanımlar tuz tüketimi noktasında bilgilendirildi. Arksoy, “Besinlerin pek çoğunun bileşiminde bulunan sodyum, doğal yiyecek tuzu olarak adlandırılır. Sofra tuzunun asıl adı “sodyum klorür”dür. Genellikle tuz, kabartma tozu ve yemek sodası eklenmiş yiyecekler sodyum açısından zengindir. Ne kadar çok dikkat edersek o oranda sağlığımızı korumuş oluruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kırşehir’de ekonomik, kültürel ve sosyal değişmelerin hanımları olumlu yönde etkilemesi adına açılan kurslarda hanımlara yönelik günlük hayatta karşılaşabilecekleri problemlerle ile de ilgili eğitim seminerleri veriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: