Harabe Evlerde Yaşayan Suriyelilere Şefkat Eli Uzandı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde vatandaşlar, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli 5 ailenin kaldığı harabe...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde vatandaşlar, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli 5 ailenin kaldığı harabe evleri ziyaret etti. Vatandaşlar, uzun süredir kullanılmayan metruk evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyelilere, gıda ve sağlık malzemesi yardımında bulundu.

Suriye’de yaşanan insanlık dışı zulüm ve işkenceden kaçan yüz binlerce Suriyeli, Türkiye’nin farklı köşelerinde çadır kent ya da konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Çadır kentlerde ikamet edemeyen bazı Suriyeliler ise karın tokluğuna çalışmak için Anadolu’nun farklı yerlerine göç ediyor. Savaş ortamından kaçan 40 kişiden oluşan 5 aile, Elbistan’da uzun süreden beri kullanılmayan, elektrik, su, kapı ve penceresi olmayan harabe evlere yerleşti. Hasat dönemi olduğu için tarlalarda karın tokluğuna çalışmak için bölgeye gelen Suriyelilerden haberdar olan Elbistanlılar, zor şartlarda yaşayan ailelere sahip çıktı.

Reklam
Reklam

Elbistan Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Evde Bakım Birimi de kötü şartlarda yaşayan aile fertlerinde muhtemel bir hastalık olup olmadığını araştırdı. Ekinözü-Elbistan Karayolu Kavşağı'na yakın bölgede ikamet eden zoraki konuklar için organizasyonu gerçekleştiren AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi M.Fatih Kılaç, Ramazan ayı dolayısıyla herkesin bu konuya duyarlı davranmasını istedi.

Ramazan ayının kutsiyetine vurgu yapan AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, zor şartlarda yaşayan ailelere gerekli yardımları yaptıklarını söyledi. Kısaca, "35-40 civarında Suriyeli vatandaşın Elbistan’da yaşadığını öğrendik. Bunların durumlarının da pek içler acısı olduğunu, kaldıkları yerlerin uygun mekanlar olmadığını gördük. İncelemeler neticesinde burada yaşam şartlarının düzeltilmesi gerektiğini, bazı sıkıntıların olduğunu, bunların tespitini yaptık. Özellikle çevrede haşere ilaçlaması yapılması gerektiğini, bununla ilgili belediyemize bilgi verdik. İlaçlama yapıldı. Devlet hastanemizden başhekimimiz ve doktor arkadaşlar sağlık kontrolü için geldiler. Burada sağlık kontrollerini yapıyorlar. Onun dışında vatandaşların bugün ve yarına yiyecek ekmekleri yok. Durumları vahim. Bu nedenle biraz gıda yardımında bulunmak için ziyarete geldik. İnşallah burada Elbistanlı vatandaşlarımızda burada yaşayan Suriyelileri göz ardı etmesinler." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Elbistan Devlet Hastanesi (EDH) Başhekimi ve Yöneticisi Dr. M.Fatih Kılaç ise "İki aydır yollardalar. Burada yaşam savaşı veriyorlar. Bizler de bir nebze olsun bu mübarek Ramazan ayında sağlık hizmeti açısından ne yapabilirsek yapmaya çalışacağız. Elimizden geldiğinde Suriyeli vatandaşlarımızın sağlığı için de çalışacağız." şeklinde konuştu.

Yardımlardan dolayı teşekkür eden Suriyeli vatandaşlar da "Çadır yok. Bizler burada kalıyoruz. Burada toplamda 40 kişi var. Suriye’nin Rakka kentinden geliyoruz. Oradaki son durumu bilmiyoruz. İki ay önce buraya geldik. Eğer iş var ise ekmek de var. Burada şeker pancarı, ayçiçeği var. tarımda çalışıyoruz. İdare ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sırasıyla sağlık taramasından geçirilen Suriyelilerden hasta olanlar için tedavi önerildi. İlaç verildi. AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan gıda paketleri de dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: