Haraç çetesi çökertildi

ANTALYA (İHA) - Antalya, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, işadamlarından zorla haraç aldığı belirlenen 19 kişi yakalandı. Aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı şahısların işadamlarından tehdit yoluyla haraç aldığını tespit etti. Şahısları takibe alan polis, çeşitli illerde faaliyet gösteren bir suç örgütüne ulaştı. Antalya, İzmir ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında örgüt lideri İ.Z.'nin da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Polisteki ifadeleri tamamlanan zanlılardan 4'ü serbest bırakılırken, 15 kişi Antalya Adliyesi'ne sevk edildi.
Birçok işadamından zorla haraç alan örgütün, Lara Beach'e yapılması planlanan "Disneyland" isimli eğlence mekanından rant elde etmek için Lara Beach'in sahibi K.O. ve H.O. isimli kardeşleri tehdit ettiği iddia edildi. Ayrıca, örgüt üyelerinin Antalya'da bulunan eğlence mekanı Layla'nın eski sahibi A.K.'yı kaçırıp, elleri ve gözlerini bağlayarak işkence yaptıkları ileri sürüldü.

Reklam
Reklam