Harbiye Beldesi Halkı: 51 Kardeşimizle Birlikte Hepimiz Öldük

Reyhanlı’da meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın sorumlusu olduğu belirlenen Nasır E.’nin nüfusunun...

Reyhanlı’da meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın sorumlusu olduğu belirlenen Nasır E.’nin nüfusunun kayıtlı olduğu Hatay merkeze bağlı Harbiye beldesinde yaşayan vatandaşlar, patlamayı gerçekleştirenlere tepki gösterdi.

Harbiye beldesi halkı, belediye binası önünde toplanarak Reyhanlı’daki hain saldırıyı basın açıklaması yaparak kınadı. Gerçekleştirilen açıklamada belde halkı adına konuşan Nebihe Karasu, Harbiye’nin kültür, turizm ve tarih birikimiyle, inanç turizmi ile lezzet kültürüyle ve insanlarının hoş görüsüyle anılmaya devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Harbiye Belediyesi önünde düzenlenen ortak basın açıklamasına Belediye Başkanı Hikmet Karaali, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile belde halkı katıldı.

Basın açıklaması öncesi Şeyh Yusuf Karataş tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve birlikte dua edildi. Belde halkı adına konuşma yapan Nebihe Karasu, 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Hatay’ın Ortadoğu'ya açılan kapısı şirin ilçe Reyhanlı’nın insanlık dışı bir saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Karasu, açıklamasında şunları kaydetti: "Resmi açıklamalara göre 51 masum yurttaşımız yaşamını yitirmiş, yüzlerce yurttaşımız yaralanmış, yüzlerce iş yeri yıkılmıştır. 51 kardeşimizle birlikte hepimiz öldük. İnsan diyen herkesin içini acıtacak bir manzara. Hain saldırıda yaşamını yitirenlere Tanrı'dan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Reyhanlı’daki hain saldırıyı kim yapmış? Hangi alçaklar, hangi insanlık düşmanları, kimin uşakları bu vahşeti gerçekleştirmiş? Nereden ve hangi amaçlarla yapılmış olursa olsun biz bu saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz ve olayın gerçek faillerinin tespit edilmesini bekliyoruz. Huzurumuzu, birlik ve dirliğimizi bozmaya yönelik bir komplo olduğu kesin. Binlerce yıldır Hristiyanı, Musevisi ve Müslümanıyla birlikte yaşadığımız örnek bir kenttir Hatay. Gün birbirimizi anlayarak, kenetlenme, dayanışma günüdür. Hain saldırı sonrası Hatay halkı güzel bir dayanışma örneği gösterdi, katliam karşısında tüm halkımız adeta kenetlendi. Özellikle saldırı sonrası Harbiye bazı kötü niyetli mihraklarca karalanmaya çalışılıyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Harbiye dünyanın en zengin mozaiklerinin sergilendiği müzemizi görenler bilir, o mozaiklerin tamamına yakını Harbiye, Defne’den çıkmıştır. Harbiye kültür, turizm ve tarih birikimiyle, inanç turizmi ile lezzet kültürüyle ve insanlarının hoş görüsüyle anılmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: