Harbiye Şelaleleri'ni heyelandan koruyacak proje hazırlanacak

Hatay’ın önemli turistik merkezlerinden biri olan Harbiye Şelaleleri’nin meydana gelen heyelanlardan korunması için proje hazırlanıyor....

Hatay’ın önemli turistik merkezlerinden biri olan Harbiye Şelaleleri’nin meydana gelen heyelanlardan korunması için proje hazırlanıyor.

Harbiye Şelaleleri'nin yeniden turizme kazandırılması için bölgede uzmanlar tarafından bir dizi çalışma yapılacak. Heyelanlar nedeniyle şelalelerin gözleri kapanma riskiyle karşı karşıya kaldı.
Hatay Valiliği koordinesinde oluşacak uzman ekipler bölgede yaptıkları incelemenin ardından sorunları masaya yatırdılar. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında gerçekleşen toplantıda Hatay’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden olan şelalelerin, dünyanın sayılı değerlerinden biri olduğu belirtilirken buranın bakımının yapılması gerektiğine karar verildi.

Reklam
Reklam

Vali Lekesiz, "Mesele bütüncül anlayışla ele alınıp, konu her yönüyle değerlendirilmediği için bölgede karmaşa söz konusu. Kiminin arsası yaya ve araçların gideceği yola doğru taşmış, suyu hiçbir disipline bağlı kalmaksızın herkes kendi işyerinin önüne çekmiş. Toprağın su emme kapasitesi nedir, buna ilişkin bir fizibilite çalışması yok. Söz konusu bölgeyi bütün olarak planlayacak bir projeye ihtiyaç var. Buranın korunması, güzelleşmesi, hangi işyerinin ne kadar su kullanacağının planlanması, engelli, yaşlı ve hastaların aşağıya inmelerini ve tekrar yukarıya çıkmalarını kolaylaştıracak uygun alt yapının yapılması, uygun eğim ve görsellikte yollar yapılması, araçların aşağıya inişinin yasaklanması, çalışmaların bölgenin zenginliğine zenginlik katacak şekilde, pofesyonelce ele alınarak bir proje hazırlanması önemli. Ziyaretçiler buranın güzelliklerini tüm hücrelerine kadar hissederek gezmeliler." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: