Harçlıklarıyla kitap aldılar

Özel Burç Çukurova İlköğretim ve Anaokulu öğrencileri, NT Kitap Kırtasiye tarafından dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri parayla...

Özel Burç Çukurova İlköğretim ve Anaokulu öğrencileri, NT Kitap Kırtasiye tarafından dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri parayla onlarca kitap sahibi oldular.
Öğrenciler, okul fuayesinde sergilenen kitaplar arasından en güzellerini seçmekte zorlanırken, öğretmenleri de onlara en uygun kitapları seçmeleri konusunda yardımcı oldu.
Burç Çukurova İlköğretim Okulu Müdürü İlhami Kara, çocuklara erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkati çekerek, ‘’Bu alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinelerinin güçlenmesinin yanı sıra hızlı okuma alışkanlığıyla da sınav başarıları yükseliyor.’’ dedi.
Ailelerin de çocuklarının okuma alışkanlığı edinmesi konusunda destek olmaları gerektiğini vurgulayan Kara, "Çocuğa özel zaman ayırarak, onun ilgi düzeyi ve yaşına uygun öykü, masal kitaplarını okumaları sağlanarak okuma alışkanlığının temelleri atılmalı.’’ diye konuştu.
Anaokulu Müdürü Ramazan Başol ise öğrencilerin NT Kitap Kırtasiye tarafından dağıtılan kumbaralara her gün harçlıklarından gönüllü olarak birikim yaptıklarını, bu istekli yaklaşımın kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.
Bu arada, kitap almak için uzun kuyruklar oluşturan öğrencilere, NT Kitap da her kumbaradan çıkan paranın yüzde 50’si oranında katkı yaparak, çocukların daha fazla kitap sahibi olmalarını sağladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz