Harim Kan Gölüne Döndü

Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan Beşar Esad kontrolündeki son kasaba Harim’de çatışmalar her geçen gün şiddetini...

Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan Beşar Esad kontrolündeki son kasaba Harim’de çatışmalar her geçen gün şiddetini arttırıyor. Bugün cuma namazı vaktinde Suriye Ordusu’na ait savaş uçağının Harim kasabasındaki caminin bulunduğu bölgeye bomba yağdırması sonucu 50’den fazla kişi öldü, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Yaklaşık bir aydır rejime bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı muhalifler arasında çatışmaların yaşandığı Harim kasabası, tarihinin en kanlı gününü yaşadı. Suriyeli yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Suriye Ordusu’na ait savaş uçağının düzenlediği saldırıda 50’den fazla ölü olduğu ve 100’ün üzerinde de yaralı olduğu öğrenildi. Saldırınım cuma namazı vaktinde ve caminin bulunduğu bölgeye yapılmasının, saldırıda can kaybı ve yaralı sayısının artmasına neden olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Saldırıda yaralanan Suriyeliler, Harim kasabasının karşısında bulunan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyü sınırından ambulanslarla alınarak Reyhanlı ve Antakya Devlet Hastaneleri’ne kaldırıldı. Yaralıların alındığı saatlerde Harim kasabasında rejim yanlısı askerler ile muhalifler arasında çatışmalar sürdü.

Saldırı sonrasında köylerini terk eden çok sayıda Suriyelinin yaya olarak Türkiye’ye kaçtıkları gözlendi. Bu arada, saldırı sonrası sınırın Türkiye tarafında da askeri hareketliliğin arttığı gözlendi. Sınır boyunca ambulanslarla birlikte hareket ettiği gözlenen Türk sınır birliklerine ait Akrep denilen zıhlı araçlar, sınırda güvenlik tedbirlerini artırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: