Haritalı stepne hırsızlığı çetesi çökertildi

NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye'nin 50 ilinde stepne hırsızlığı yapan hırsızlık şebekesi, Nevşehir'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptıkları ortak bir operasyonla çökertildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jan. Albay Esat Mahmut Apaydın ve Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir'in çeşitli mahallelerinde ekim ayının son haftasında bir gecede 26 adet minibüs ve kamyonun stepne lastiğinin çalınması üzerine Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin olayla ilgili inceleme başlattığını söyledi. Bir ihbarı değerlendiren ekiplerin, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bir depoda saklı çok sayıda stepne lastiği ele geçirdiğini; olayla ilgili 2'si Nevşehir, 3'ü de Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 5 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, sorgulanan şahıslardan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı oldukları tespit edilen S.P, T.A. ve M.Y. isimli şahısların tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Tutuklanan şahısların üst aramasında bazı illerin üzeri renkli kalemle karalanmış Türkiye haritası çıktığını belirten Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, "Ele geçen bu haritada bazı illerimizin üzeri boyanmış. Kişilerin ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla üzerleri boyanan bu iller şahısların hırsızlık yaptıkları illeri gösteriyor. Haritaya bakıldığı zaman üzeri boyanmayan, yani hırsızlık yapmadıkları sadece 31 il bulunuyor. Türkiye'nin 50 ilinde hırsızlık yapan şahıslar son işlerini Nevşehir'de
gerçekleştirmiş" dedi.

Türkiye'nin 50 ilinde stepne lastik hırsızlığı yapan şahısların yakalanmasında gösterdikleri özverili çalışmalar sebebiyle emniyet ve jandarma görevlilerine teşekkür eden Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, hırsızların tutuklanmasının ardından haritada belirtilen illerin Emniyet Müdürlükleri ile temasa geçildiğini ve şahısların buralarda yaptıkları hırsızlıkların da ortaya çıkarılacağını sözlerine ekledi.