Harmancık'a 2,5 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak

Harmancık'a, 2013 yılında 2,5 milyon liralık yatırım yapılacak.

Harmancık'a, 2013 yılında 2,5 milyon liralık yatırım yapılacak.

Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, yoğun bir çalışma temposu içinde 2012 yılını geride bıraktıklarını, bu yıl gerçekleştirecekleri çalışmaların hazırlıklarına 2012'de başladıklarını söyledi.

İlçenin çehresini değiştirecek projelerle 2013 yılına girdiklerine işaret eden Çetinkaya, "Bu projelerimize mart ayındaki temel atma törenleriyle başlayacağız" dedi.

Çetinkaya, ilçede Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu'na bağlı turizm ve otelcilik bölümünün olduğunu, ancak otel ve hamamın bulunmadığını belirterek, "Harmancık'ın diğer dağ ilçeleriyle kıyaslanması mümkün değil. Bursa, Balıkesir ve Kütahya illerinin kesiştiği nokta olan ilçemizde dışarıdan gelenler için otel ve hamamımız yok. 3 ilin ortasında kalan bir ilçe olduğumuz için dışarıdan gelen misafirlerimiz çok oluyor. Onun için bir misafirhaneye, otele ihtiyacımız vardı" dedi.

Reklam
Reklam

Bacasız sanayi yatırımlarını Harmancık'a kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Meslek yüksek okulunun ilçeye kazandırdığı ekonomik getirinin yanı sıra akademik getirileri de var. Ben akademik getirileri daha da önemsiyorum. Belediye başkanı seçildiğimde meslek yüksek okulunda 75 öğrenci vardı. Şimdi bu rakam 428'e yükseldi. Okulun belediye tarafından bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye projelerimizi sunduk. Yaklaşık 2,5 milyon liralık projelerimizi kendisi onayladı. Altepe sayesinde ilçemiz dev projelere kavuşmuş oluyor."

Çetinkaya, 2013 yılında ilçeye terminal, otel, hamam, düğün salonu, kent meydanı başta olmak üzere birçok yatırımın kazandırılacağını kaydetti.

Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz