Harmandalı Çöplüğünde Yine Yangın

İzmir'in 18 yıldır çöp depolama alanı olarak kullandığı Katı Atık Toplama Alanı'nda, saat 19.00 sularında...

İzmir'in 18 yıldır çöp depolama alanı olarak kullandığı Katı Atık Toplama Alanı'nda, saat 19.00 sularında meydana gelen patlama sonunda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ardı ardına yaşanan patlamanın ardından alevlerin yükseldiği bölgede paniğe kapılan vatandaşlar, evlerini terk ederek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. Görevlilerin haber vermesi üz erine olay yerine gelip, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürerken, bölgedeki endişeli bekleyiş sürüyor.

Öte yandan uzun süredir Harmandalı'dan başka bir bölgeye taşınması tartışılan Harmanladı Katı Atık Toplama Alanı'nda çıkan yangınla alanın da ömrünü tamamladığını savunan AK Parti Harmandalı İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, yaşananlara tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Alanın derhal kapatılması gerektiğini belirten Yılmaz, tepkisinin nedenini şöyle dile getirdi: "Harmandalı Çöp Depolama Alanı ömrünü tamamlamıştır, Sayın İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada kimsenin canı yanmadan Çiğliyi bu dertten kurtarmalıdır. Geçtiğimiz yıllarda buna benzer bir sürü patlama meydana geldi. Yıllar ilerledikçe yaşanan tehlike daha fazla büyüyor. Çiğli çöp depolama alanı artık ömrünü tamamlamıştır. İnsanlar tatil gününde büyük bir patlama ile evlerinden sanki bir savaş varmış gibi kaçıyor. Büyük bir panik yaşıyor, burada bütün Çiğli’liler adına Başkan Kocaoğlu'na sesleniyorum yıllardır Çiğli halkı bu çöpün kokusunu, pisliğini çekti, birde bedelini mi ödeyecek? Bu yangınlar gelecek faciaları habercisi ileride büyük bir facia yaşanmadan Çiğli'de bulunan depolama alanı bir an önce kapatılmalıdır."

Yılmaz, olay yerinde vatandaşları da dinledi ve ellerinden geleni yapma sözü vererek ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: