Harput Ulu Camii'de Bir Araya Gelen Vatandaşlar Iftarlarını Da Birlikte Açıyor

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde yer alan Anadolu’nun en eski yapı taşlarından biri olan Ulu Camii, cemaatin...

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde yer alan Anadolu’nun en eski yapı taşlarından biri olan Ulu Camii, cemaatin yoğun ilgisini görüyor.

Ulu Cami de, 2 ay önce başlatılan ve her hafta sonu gerçekleştirilen namaz sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti dinletileri ve sergilenen ilahiler, Elazığlı vatandaşları bu tarihi mekânda ibadet etmeye çekiyor. Cami içerisinde, sabah namazı sonrası Kuran’ı Kerim okunup ilahiler ilahiler seslendiriliyor. Cami imamının sohbeti ile biten namazın ardından cemaat, hep birlikte Harput Divan Lokantası’na giderek sabah çorbalarını yine birlikte içiyorlar.

Reklam
Reklam

Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, şehrin tanınan simalarının da katıldığı bu programın kaynaşma ve ibadeti coşkuyla yaşabilme olduğunu belirtiyor.

Eski siyasilerden Raif Çiçek ise Ulu Camii’de ibadet etmenin mutluluğuna değinerek, Harput’un evliyalar diyarı olduğunu ve burada çok fazla metfunun bulunduğunu aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: