Harran Kültür Sohbetleri Seyir Tepesinde Gerçekleşti

Harran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Harran Entelektüel Birikimi Etkinlikleri kapsamında Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr....

Harran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Harran Entelektüel Birikimi Etkinlikleri kapsamında Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Abdullah Ekinci, Harran Tarihini anlattı.

Harran Entelektüel birikimi etkinlikleri programına Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, Garnizon Komutanı Ayhan Mercan, Cumhuriyet Savcısı Sinan Ok, daire amirleri, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Harran Entelektüel birikimi programında konuşan Abdullah Ekinci, Harran’ın uygarlığa yön veren bir kent olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tarih öncesinden hatta 9. yüzyıla kadar Harran dünyanın önemli bir kültür merkezidir. Dünyaya bahsettiğimiz dönemde hocalık yapmış kılavuzluk yapmış bir kenttir. Hem siyasi hem idari açıdan hem kültürel açıdan dönemin başkentidir Harran. Dünyanın gövdesidir Harran, bu açıdan önemlidir. Bu önemine binaen bir takım imtiyazlara sahiptir. Harranlı askere gitmez, Harranlı vergi vermez. Babil için dolayısıyla Harranlı olmak bir ayrıcalıktır. Harran'da matematikçiler olduğu gibi tıpta da çok başarılı adamlar çıkmıştır."

Reklam
Reklam

Prof.Dr. Abdullah Ekinci, iki saat süren konuşmasını dikkatle dinleyen katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi. Daha sonra Harran İlçe Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, Prof.Dr. Abdullah Ekinci'ye katılımından dolayı teşekkür etti. Kaymakam Yazıcı, bu programın aralıklarla Harran ilçesinde gerçekleşmeye devam edeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: