Harran Üniversitesi’nde Boyun Anjiyosu

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, başarılı...

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, başarılı bir boyun anjiyosu operasyonu gerçekleştirdi.

Suriye uyruklu F.O. (70) isimli hasta, şiddetli baş dönmesi şikayetiyle üniversite hastanesine başvurmuş, yapılan tetkiklerde hastanın boyun ana damarında yüzde 80-90 daralma tespit edilmişti. Fakat hastanın ilerlemiş yaşı ve yanı sıra kalp yetmezliğinin de bulunması, operasyona engel teşkil etmişti.

Bu bağlamda Kardiyoloji ABD öğretim üyeleri; Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, Doç. Dr. Yusuf Sezen, Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Kaya yaptıkları başarılı bir operasyonla, hastanın boyun damarına anjiyo sistemi ile stent takmış, hasta eski sağlığına kavuşmuş ve normal yaşamına devam etmiştir.

Reklam
Reklam

Konuyla alakalı bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Demirbağ, “Bu tür vakalar çok nadir yaşanmakta. Hastaya cerrahi operasyon gerekiyordu fakat, operasyon yaş ve hastalıklarından dolayı uygun olmadığından, üniversitemiz hastanesinde yapılan bu müdahaleyle hasta sıkıntılarından kurtulmuştur” dedi.

Çok başarılı bir operasyon olduğunu ifade eden Dr. Demirbağ, operasyonda emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: