Harran Üniversitesi'nden büyük adım

ŞANLIURFA (İHA) - Harran Üniversitesi'nden büyük adım. Şanlıurfa-Mardin karayolunun 18. kilometresinde 27 bin dönüm arazi üzerine inşaa edilen Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde ilk fakülte inşaatı tamamlandı.

7 fakülte binası, rektörlük, 500 yataklı hastane, lojmanlar ve sosyal tesisleriyle modern bir proje olan Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü inşaatında İlahiyat Fakültesi'ne ait binanın inşaatı bitirildi. İlahiyat Fakültesi'ne ait 3 bina 2002-2003 sezonunda 3 fakülteye ev sahipliği yapacak. İnşaası tamamlanan binalarda İlahiyat, Mühendislik ile İktisat ve İdari Bilimler Fakülteleri eğitim-öğretime başlayacak.

Reklam
Reklam

Harran Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Harran Üniversitesi'ni geleceğe taşıyacak çok önemli bir proje olan Osmanbey Kampüsü'nde ilk çalışmayı tamamladıklarını belirtti. İnşaası tamamlanan İlahiyat Fakültesi binasında 3 fakültenin eğitim-öğretim vereceğini söyleyen Büyükburç, "Bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. Öğrencilerimiz için hemen herşeyi hazırladık. Son aşamada olan ülkenin en büyük kafetaryasını da hizmete sokacağız. Binaların açılışı için 23 Ekim günü bir açılış yaptıktan sonra asıl töreni seçim sonrasında gerçekleştireceğiz" dedi.

Osmanbey Kampüsü'nde sürdürülen inşaat çalışmalarının devam edeceğini ve hedeflerinin 2005 veya 2006 yıllarında çalışmaları tamamlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Büyükburç, binaların hizmete girmesiyle üniversitenin öğrenci kapasitesini de artıracaklarını söyledi.

2002-2003 eğitim öğretim döneminde Harran Üniversitesi'nde yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim imkanı bulacağını kaydeden Büyükburç, "Fakülte binalarının inşaatı tamamlandıkça öğrenci kapasitemizi de artıracağız. Gelecek yıl yüzde 30'luk kapasite artırımına gideceğiz. Hemen her yıl öğrenci alımını daha da artıracağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"EN BÜYÜK SORUN BİLİMADAMI" Harran Üniversitesi'nde programlanan gelişmenin başarıyla gerçekleştiğini ifade eden Uğur Büyükburç, en büyük problemi öğretim elemanında yaşadıklarını belirtti. Üniversitede Prof. Doç. Yrd. Doç. kadrolarında önemli eksiklikler bulunduğunu ifade eden Rektör Büyükburç, şunları söyledi:

"Üniversiteye bilim adamlarını getiremiyoruz. Devlet bölgedeki diğer üniversitelere göre Şanlıurfa'nın tazminat miktarını çok düşük tutuyor. Bilim adamları bölgedeki diğer iller ve üniversiteleri tercih ediyor. Öğretim elemanı sayısını artırmak için devletin Şanlıurfa için özel destekler açıklaması lazım. Bölgenin sosyo-ekonomik, kültürel yapısı da öğretim üyelerinin tercihlerini etkiliyor."

Harran Üniversitesi'nin 10 yaşına girdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Uğur Büyükburç, seçimler sonrası çok büyük bir tören düzenleyeceklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i 10. yaş kutlamalarına davet ettiklerini açıklayan Büyükburç, "Harran Üniversitesi çok kısa sürede çok büyük başarılara imza attı. Kısıtlı öğretim üyesi sayısına rağmen yayımlanan araştırma sayısı bakımından ön sıralarda yeralıyor" dedi.

Reklam
Reklam