Harran'da Enstitü Kurma Çalışmaları

ŞANLIURFA (A.A) - Harran ilçesinde sosyal bilimler enstitüsü kurma çalışmaları sürüyor.

ŞANLIURFA (A.A) - Harran ilçesinde sosyal bilimler enstitüsü kurma çalışmaları sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan ile Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Bilkan ve Mutlu, Vali Güvenç'e sosyal bilimler enstitüsü kurma projesi hakkında bilgiler verdi.

Güvenç, Harran'da İpek Üniversitesi ile Harran Üniversitesi'nin birlikte bir projeye imza atacağını belirtti.

Sosyal bilimler enstitüsünde dinler tarihi konusunda lisansüstü eğitim verileceğini ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Uluslararası geçerliliği olan bir okul kurmak üzere kolları sıvadık. İpek Üniversitesi'nin değerli rektörü, aynı zamanda Şanlıurfa'nın evladı Ali Fuat Bilkan hocamızı bu projelerinden dolayı tebrik ediyorum. Proje çok yeni ve henüz emekleme döneminde ama bunu yapacağımıza inanıyorum."

Bilkan ise Şanlıurfa'nın derin kültürel bir yapıya sahip olduğunu belirterek, amaçlarının kenti tarihi, dil, arkeoloji ve dinler tarihi açısından değerini dünyaya anlatmak olduğunu kaydetti.

Muhabir: Yasin Dikme

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: