Harry Potter'da, 2 kahraman daha ölecek

Londra (AA) - Ünlü roman dizisi Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling, dizinin 7. ve son romanında en az 2 karakterin daha öleceğini açıkladı, ancak kimlerin öleceğini söylemedi.

Dizinin son romanını uzun süre önce yazıp tamamladığını daha önce açıklayan Rowling, "Ancak biraz değişiklik yaptım" dedi.

Rowling, İngiltere'de yayın yapan Channel 4'de yayınlanan görüşmede, "Karakterlerden biri kurtuluyor, ancak 2'sinin öldüğünü söylemek zorundayım, öldürmek istemesem de" diye konuştu.

Rowling, ısrarlara karşın hangi karakterlerin öleceğini söylemedi.

Reklam
Reklam

Bir yazarın başarılı bir dizinin baş kahramanını öldürme isteğini anladığını belirten Rowling "7. kitaptan önce onu (Harry) öldürmeyi asla düşünmedim, çünkü hep 7 kitaplık bir seri planladım ve yapmak istediğim de bu" dedi.

Serinin ilk romanını işsiz, dul bir anneyken yazan Rowling (40), Harry Potter kitaplarının çok satması üzerine tarihteki en zengin yazarlardan biri durumuna geldi.

Harry Potter'ın 6 cildi, dünyada toplam 300 milyon adet satarken, Rowling'in kişisel servetinin de 1 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor.