Has Parti: “28 Şubat Mağdurlarının Hakları İade Edilsin”

28 Şubat mağdurlarının haklarının iadesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın...

28 Şubat mağdurlarının haklarının iadesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Halkın Sesi Partisi (HAS), 28 Şubat mağdurlarının haklarının iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Halkın Sesi Partisi (HAS) 12 Eylül ve 28 Şubat döneminde mahkemelerin aldığı kararların iptal edilmesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.HAS Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Yeni Devir Hukukçular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, “Adaleti tesis edip mağduriyetleri gidermek için var olmas gereken yargı mağdur ve mazlum üreten bir mekanizmaya dönüşmüştür. Bugün darbelerle ve vesayet sistemi ile mücadele edildiği söylenmektedir. Bizler bu mücadeleyi desteklemekteyiz. Ancak darbeler ve vesayet sistemi ile mücadele darbeci ve vesayetçilerin kurdukları kurumlarla yapılamaz. Darbecilerin kullandıkları araçlarla yapılacak mücadele sadece yeni mağdurlar üretirsiniz. 12 Eylül ve 28 Şubatçıların aldıkları kararların sonuçları duruyor. İnsanların mağduriyetleri devam ediyor. İçinde askerlerinde bulunduğu amir-memur, alt -üst ilişkilerine göre çalıştığı gerekçesi ile lağvedilen DGM'lerin kararlarının hala geçerli olması kabul edilemez. 12 Eylül ve 28 Şubat döneminde alınan bu sözde mahkeme kararlarının sonuçları ile beraber iptal edilmesi, mağdurların haklarının iade edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Kaldırılan DGM'lerin verdikleri bütün kararların iptal edilmesini ve bu davaların acilen yeniden ele alınmasını talep ettiklerini ifade eden Bekaroğlu, “Biz tüm darbe mağdurlarının haklarının iadesini istiyoruz. Salih Mirzabeyoğlu ve Merve Kavakçı, 28 Şubat darbesinin en çok mağdur ettiği sembol şahsiyetlerdir. Mirzabeyoğlu, 28 Şubat'ın DGM'leri tarafından haksız şekilde mahkum edilmiştir ve hala cezaevindedir. Kavakçı da başta vatandaşlık olmak üzere tüm haklardan mahrum edilmiştir. Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanmasını ve Kavakçı'ya haklarının iade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Çeşitli pankartlar açan HAS Partililer ve Yeni Devir Hukukçular Derneği üyeleri basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde adliyeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: