HAS Parti Aydın İl Başkanı Uğur:-"Bankalar Yeterli Teminatı, Ipoteğini Almadan Çek Koçanı Dağıtmasın"

HAS Parti Aydın İl Başkanı Kürşat Uğur, karşılıksız çek kullanımında hapis cezası uygulamasının kaldırılmasının, bu şekilde çek kullanımını artırdığını ve

HAS Parti Aydın İl Başkanı Kürşat Uğur, karşılıksız çek kullanımında hapis cezası uygulamasının kaldırılmasının, bu şekilde çek kullanımını artırdığını ve esnafın mağdur olduğunu ileri sürerek, bankaların yeni dönemde yeterli teminat ve ipotek almadan çek koçanı vermemesi gerektiğini savundu.

Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, karşılıksız çek kullanımına uygulanan hapis cezasının,Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklikle para cezasına çevrildiğini hatırlatarak, yürürlüğe giren bu değişikliğin bir çok sorunu da beraberinde getirdiğini iddia etti.

Reklam
Reklam

Piyasada karşılıksız çek kullanımı nedeniyle esnafın mağdur olduğunu ifade eden Uğur, "Bankalar yeterli teminatı, ipoteğini almadan çek koçanı dağıtmasın. Şu anda parası olmayan kişiler çek kullanmaya devam ediyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: