ANKARA (ANKA) - ANKA’ya konuşan Erhan, bu durumun ‘DP camiası ile ayrışma süreci olarak’ değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, ayrışmanın DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve politikaları ile yaşandığını kaydetti. “Ben siyasete DP içerisinden girdim ve bu büyük misyona ait olmaktan iftihar ediyorum” diyen Erhan, “Fakat zaman içinde DP’nin geldiği nokta, bırakın Menderes’in çizgisini, Sayın Demirel’in 70’lerdeki çizgisinden, Çiller’in çizgisinden dahi fersah, fersah uzaktır” dedi. DP’nin, birkaç sene öncesine kadar merkez sağ siyasetin en iyi yapıldığı yer olduğunu söyleyen Erhan, ‘gerçek Demokrat Partiyi’ HAS Parti’de yeniden kurguladıklarını ifade etti.
-AÇIKÇA SÖYLÜYORUM, DEVRİMCİYİZ-
Erhan, bugün Türk siyasetinin içinde bulunduğu açmazın ancak merkezde çok güçlü bir oluşumla ortadan kaldırılabileceğini söyleyerek, bu amaçla kurulan HAS Parti’nin hem ‘merkez sağı hem de merkez solu’ içeren, fakat ideolojilerden, ‘izm’lerden uzak, sorun çözmeye yönelik bir oluşum olduğunun altını çizdi.
Parti programı için “aslında bir manifesto” diyen Erhan, “Halkın Sesi Partisi halkın isteklerine tercüman olmayı arzulamıyor; halkın ne dediği belli. Sadece halkın sesine hoparlör olmayı hedefliyoruz biz. HAS Parti tuzu kuruların değil, ağzı çorba kokanların partisi olacak. Sistem içinde kuralları önceden belirlenmiş bir takım oyunları, rolleri oynamakta olan piyonların arasında yeni bir piyon olarak katılmayacak. Bu sistemi, bu düzeni toptan değiştirmeyi hedefleyen çok güçlü bir teorik altyapısı da bulunan, yeri geldiğinde devrimci söylemleri dile getirmekten çekinmeyen, bize ezberletilmiş olan düzenin değişmesi gerektiği yönünde devrimci çıkıştan yeri geldiğinde çekinmeyen, halktan yana olan bir parti hüviyetine sahip olacak” diye konuştu.
HAS Parti’ye her kesimden insanı davet ederken, ancak ‘bu düzenin ekmeğini yemeye devam etmeye arzu eden hiç kimse de gelmesin” diyen Erhan, “Biz bu düzeni yıkmak için yola çıktık. Açıkça söylüyorum; ‘devrimciyiz’ diyorum” diye konuştu.
Brezilya’nın eski Cumhurbaşkanı Lula da Silva'yı örnek veren Erhan, ‘uluslararası sermayenin küresel hegemonyasına karşı bir bayrak açtıkları için’ dünya basının bu insanlardan bahsettiğini ancak Brezilya, Arjantin, Venezüella gibi Türkiye’nin bunlardan biri olarak gündeme gelmediğini belirtti. Erhan, “Dünyada bir eşitsiz düzen var, bunu değiştirmek içinse buradan hareket edeceksiniz. O yüzden partinin hedefi kuşkusuz iktidar olmak ama bir siyasal beklenti içinde olmamak gerektiğini düşünüyorum. Dünyada öyle siyasal akımlar vardır ki; meclise girmeseler bile söylemleriyle, duruşlarıyla çok ciddi bir dönüşümün ana tetikleyicisi olabilirler. Bizim böyle bir hedefimiz evvela var” diye konuştu.