Has Parti Genel Başkanı Kars Ziyareti

Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Kars'a gelen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof....

Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Kars'a gelen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa'da devletin esas alındığını millet ve ülkenin geriye bırakıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, sadece Anayasanın değil, Meclis İç Tüzüğü'nün, Siyasi Parti'ler Yasası'nın ve Seçim Sistemi'nin de değişmesini zorunlu gördüğünü belirtti.

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtulmuş; "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" lafı var Anayasada. Devleti esas alıyor milleti ve ülkeyi geriye bırakıyor. Dünya'nın hiç bir yerinde bir devletin ülkesi olmaz. Bir devletin milleti olmaz. Almanya devletinin Almanya diye bir ülkesi yoktur. İtalya devletinin İtalyanlar diye bir milleti yoktur. İtalyan milletinin İtalya diye bir devleti olur. Alman milletinin Almanya diye bir devleti olur. Bu ülkede de "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" değil, "Milletin ülkesi ve devletiyle bölünmez bütünlüğü" şeklinde ibarenin değişmesi lazım" dedi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE'DE TAM BİR DEMOKRASİ KURULAMAZ. MAALESEF BU DÖRT YAPININ TAMAMI 12 EYLÜL'ÜN MANTIĞININ ASKERİ YAPISI İÇERİSİNDE KORUNMUŞTUR

Her hangi ülkenin demokratik yapısının olup olmadığını dört başlıkta anlarız diyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; "Bunlardan birisi Anayasadır. Birisi Meclis İç Tüzüğüdür, diğeri Siyasi Partiler Yasasıdır diğeri de Seçim Sistemidir. Bu dört yapının birden değişmesi sağlanmadan Türkiye'de tam bir demokrasi kurulamaz. Maalesef bu dört yapının tamamı 12 Eylül'ün mantığının askeri yapısı içerisinde korunmuştur. Maalesef bunların hepsi de antidemokratik bir takım yasal metinlerdir. Bunlar değişmeden bu ülkede milletin dediği hiçbir zaman olmayacak. Milletin dediği yapılıyormuş gibi görülecektir. Bunu önemli görüyoruz. Ve sadece Anayasanın değil, Meclis İç Tüzüğü'nün, Siyasi Partiler Yasasının ve Seçim Sisteminin de değişmesini zorunlu görüyoruz" diye konuştu.

KAMER GENÇ ARTIK ELİNİ BİLE KALDIRAMIYOR

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e de göndermelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Kamer Genç'in artık elini kaldıramadığını ifade eden Kurtulmuş; "Ne kadar anti demokratik olduğunu göstermek bakımından Meclis İç Tüzüğü'nden söz açılmışken bir örnek vereyim. Kamer Genç ismini biliyorsunuz. Kamer Genç geçen meclisin en renkli kişisiydi. Her akşam televizyonlarımızda haber oluyordu. Adam Allah için tek başına bir parti gibiydi. Doğru söylüyor, yanlış söylüyor, o tarafın üzerinde durmuyorum. Ama her akşam televizyonlarınıza geliyor muydu? Geliyordu. Şimdi duyuyor musunuz Kamer Genç ismini? Niye duymuyorsunuz? Geçen sefer bağımsızdı istediği gibi konuşuyordu. Şimdi bir partinin milletvekili, partinin yöneticilerinden izin almadan konuşmak şöyle dursun elini bile kaldıramıyor. Buradan demokrasi çıkmaz. Anayasa tartışması Türkiye için yeni bir tartışma değil, Anayasa tartışması ta tanzimattan beri gelen tartışmadır. Anayasa Osmanlı'dan itibaren Türkiye'de iki gerekçeyle değişir. 1 Asker silahını çıkardıktan sonra değişir, 2 Avrupalılar istediği zaman değişir. Tanzimattan beri Anayasa değişikliğinin üçüncü bir gerekçesi yoktur. Biz diyoruz ki tam şimdi zamanıdır. Tam şimdi iklimidir. Bu millet istediği için bu millete uygun bir anayasa yapılması zorunludur" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

FÜZE KALKANI MESELESİ BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TÜRKİYE'Yİ BÖLGESEL VE KÜRESEL BİR SAVAŞIN İÇİNE SOKABİLECEK KADAR TEHLİKELİ KONUDUR

Önemli dış politika meselelerini halka götüreceklerini, bunu parti programımıza yazdıklarının altını çizen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, daha sonra özetle şunları söyledi:

" Bunların yasal olarak da zorunlu hale getirilmesi ağlıyoruz. Örneğin Malatya'nın Kürecik İlçesi'ne NATO'nun füze kalkanını koyalım mı koymayalım mı? Bu bir kişinin, beş keşinin vereceği bir karar değil. Füze kalkanı meselesi belki önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bölgesel ve küresel bir savaşın içine sokabilecek kadar tehlikeli konudur. Halk istiyorsa diyecek bir şey yok. Ama gidin halka sorun. Koyalım diyorsa koyalım, koymayalım diyorsa koymayalım. Ama bu millet şunu biliyor ki, bu memlekette ne kadar pis, pasaklı iş varsa bunlar Anayasa sisteminden geliyor. Bu sistemin bozukluğundan, bu sistemin yamukluğundan geliyor. Bunun değişmesinin yolunun da anayasadan başladığını biliyor. Şimdi bu iktidarın, bu parlamentonun yeni anayasayı yapmaktan geri durması mümkün değil. Biz HAS Parti olarak arkadan itmeye çalışıyoruz, önden çekmeye çalışıyoruz. Tekliflerimizi söylüyoruz, uyarılarımızı yapıyoruz. İnşallah Türkiye'ye yaraşır yeni bir anayasanın yapılması bu dönemde mümkün olacaktır. Mümkün olması için gayret sarf ediyoruz. Biz çalışacağız, biz çabalayacağız yaparlarsa ne ala. Bu parlamento yeni anayasayı yapmaz ise halkın gözünde meşruiyeti kaybeder. Halkın gözünde varlık nedenini kaybeder. Gelip Kars halkına ' Bu seferde yapamadık' diyecekleri hiçbir mazeretleri kalmaz. Tüm insanların alnının açık, geçmişine doğru rahat şekilde yaslandığı ve geleceğe doğru umutla bakan bir Türkiye olacaktır. Bunun yolunu hep beraber açacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz