Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş:

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,...

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının bir an önce aydınlığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Barosu'nu ziyaret ederek Baro Başkanı Sinan Ata ile bir süre görüştü. Daha sonra Sivas Belediyesi'ni ziyaret eden HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile sohbet etti. 3 yıl önce eski Genel BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının perde arkasının aydınlatılması

Reklam
Reklam

gerektiğini belirterek, Türkiye'de yaşanan karanlık olaylar aydınlatılmadan siyasetin demokratik şekilde işlemesinin mümkün olmadığını kaydeden Kurtulmuş, "Birçok mesafe alındı. Gülefer Hanım büyük bir cesaretle meselenin üzerine gitti. Devletin üzerine düşen, en azından bir kısmı aydınlanmış olan bu meselenin arkasındaki bütün gerçeği ortaya koymak. Bunu çok da önemli bir günde söylüyorum. Şu anda İstanbul'da 12 Eylül mahkemesi devam ediyor. Bir taraftan 12 Eylül ile hesaplaşacağız, 28 Şubat ile hesaplaşacağız ama Türkiye'de demokrasinin önünün açılabilmesi için yaşanan bütün karanlık meselelerin aydınlanması lazım. Muhsin Yaızıcıoğlu suikastı bunlardan birisidir, Sivas Olaylarının karanlığı bunlardan birisidir. Bunlar aydınlanmadan Türkiye'de halka huzur yüzü yok. Bunlar aydınlanmadan Türkiye'de siyasetin demokratik bir şekilde işlemesinin imkan ve ihtimali yoktur. İnşallah Türkiye önce bu karanlık işleri aydınlatacak, bütün bu kirli işlerle ilgili hakikat ortaya çıkacak, sonra ileri demokrasinin adımını atacak" dedi. Ürgüp de hakikatlerin aydınlanmasını istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ziyaretin sonunda HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a İrade-i Milliye kitabını hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: