Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş:

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, darbecilerin hiçbir zaman hatırlanmayacağını söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, darbecilerin hiçbir zaman hatırlanmayacağını söyledi.

Partisinin Polatlı ilçe Kongresine katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmasına Polatlı'nın Milli Mücadele'de büyük öneme sahip bir bölge olduğunu ifade ederek başladı. 27 Mayıs'ı yapan darbecilerin isminin yok olup gittiğini ifade eden Kurtulmuş, "Değerli arkadaşlarım, bugün 27 Mayıs. Bir kanlı darbenin de yıldönümü. Millete kan kusturanlar, 'yeter söz milletindir' diyen bir hükümetin sözünü ağzına tıkadı. Milletin söze girmesinden korkanlar, bu ülkeye hizmet etmiş bir Başbakanı idam sehpasına götürdü. Ancak dönemin şehit edilen Başbakanı Adnan Menderes, ve arkadaşlarını bu millet hiç unutmadı. Hasan Polatkan adını, Fatin Rüştü Zorlu adını herkes biliyor. Ne zaman Adnan Menderes adını duysa bu milletin burnunun direği sızlıyor. Ancak, eli kanlı darbecilerin adını kimse hatırlamıyor, hatırlamayacaklar da. Bu millet tarihin her döneminde, darbecilerin adını silip atmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

"Bu salonda 27 Mayıs darbesinin lideri olan generalin adını hatırlayan var mı? Görüyorum ki 10-15 kişi Cemal Gürsel adını biliyor. Ya Menderes'i idam sehpasına götüren Savcının adını? Dönemin Başsavcısı Altay Egesel'i hatırlamıyorsunuz? Peki idam kararını veren hakimin adını? Evet, görüyorum ki Salim Başol'u da hatırlamıyorsunuz" diyen Kurtulmuş, "Ama Adnan Menderes adını herkes, belki de buradaki küçük çocuklarımız dahi biliyor. Darbecilerin adını hiçbir zaman kimse hatırlamadı, hatırlamayacak. Ama bu Ülkeye hizmet edenlerin ismini unutmayacaktır. Buradan Şehit Başbakan Adnan Menderes'i ve kader arkadaşları Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorluyu rahmetle bir kez daha anıyorum" dedi.

28 Şubat darbesini yapanların da bir gün tarih sahnesinden silineceğini ifade eden Kurtulmuş, "Bir gün 28 Şubat darbesini yapanların isimleri de unutulacaktır. Bu salonda küçük çocuklarımız var, bir gün büyüyecekler ve onlar da bugünün darbecilerini hatırlamayacaklar. Kenan Evren ismi, Tahsin Şahinkaya ismi, Çevik Bir ismi, Kemal Alemdaroğlu, Nur Serter isimleri de unutulup gidecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Kurtulmuş, Türkiye'nin karanlıklardan kurtulması için yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve eski Türkiye'yi silip atmanın gerektiğini belirterek, "HAS Parti şunu söylüyor. Yeni Türkiye'yi kurmak zorundayız. Yeni Türkiye'yi kurmak için de eski Türkiye'yi silip atmalıyız. Eski Türkiye deyince neler anlıyoruz. Eski Türkiye'de 5 askeri darbe olmuştur. 27 Mayıs olmuştur, 12 Eylül olmuştur, 28 Şubat, 27 Nisan olmuştur. Arkadaşlarımız 16 Ocak 2012'de Cumhuriyet Başsavcılığına bir başvuru yaparak 28 Şubat Darbesi hakkında soruşturma süreci başlatmıştır. Yine 28 Şubat 2012'de, Sincan'da "Tankların sesi değil, Halkın Sesi" isimli bir yürüyüş yaptık ve dikkatleri darbeler üzerine çektik. Türkiye'deki bir karanlık olayın araştırılması için süreci başlatmış olduk. Yine eski Türkiye'de faili meçhul cinayetler var. Türkiye'de 10 bini aşkın faili meçhul cinayet olmuştur. Kimi cinayetleri işleyenler belli ancak tetiği çektireni belli değildir. Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Aydın Menderes'in ölümleri gibi şüpheli ölümler vardır. Sivas olayları, Maraş olayları, Çorum, Gazi olayları gibi karanlık olaylar vardır. Türkiye'nin karanlıklardan kurtulması gerekmektedir ve bunları çözmek Siyasilerin boynunun borcudur. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinden 160 dakika sonra bölgeye 2 tane helikopterin indiği ortaya çıktı. Televizyonlardan izledik birileri elinde tornavidalar ile helikoptere müdahale ediyor. Bütün deliller ortada bunları neden görmüyorsunuz" dedi.

Reklam
Reklam

Kurtulmuş ayrıca Uludere'deki olaylara da işaret ederek, birilerinin terörist diyerek 34 vatandaşı öldürttüğünü ancak Aktütün baskınında hiçbir haber vermediğini ve bu olayların karanlık taraflarının olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "İşte Uludere önümüzde duruyor. Bir başka karanlık olay! Bu olayda istihbarat verenler, 34 vatandaşı terörist diye bildirenler ve uzun süre katırlar üzerindeki vatandaşı bombalatanlar, Aktütün'ü neden bildirmedi? Aktütün'e roketlerle saldırı düzenleyen 300 teröristi neden önceden görmedi. Biz diyoruz ki, eline topunu tüfeğini alanların sözü geçerli olmasın. Darbelerin önü kapatılsın, Türkiye'deki bu karanlık noktaların hepsi aydınlatılsın. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri, Turgut Özal cinayeti, Muhsin Yazıcıoğlu cinayetleri yapanın yanına kar kalmasın. Bu karanlık olaylar mutlaka çözülmeli ve yeni bir anayasa yaparak bir daha kimsenin aklından darbe geçiremeyeceği bir sistem kurulmalı" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: